Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Jeep Compass debuteert voor de wereld in Brazilië

De volledig nieuwe Jeep Compass moet een auto voor de hele wereld worden door maar liefst twee modellen tegelijk op te volgen.

Jeep Compass

Jeep Compass

Het Amerikaanse dochtermerk van Fiat-Chrysler onthulde de compacte off-roader nota bene in het Braziliaanse Goiana. En dat is niet zomaar, want daar wordt de auto gebouwd. De Compass is niet alleen de opvolger van de vorige Compass, maar vervangt ook de uitgaande Patriot.

Belangrijk om te weten is dat de Jeep Compass in meer dan honderd landen verkocht zal worden. Omdat de wensen nogal verschillen per markt, wordt de auto leverbaar met zeventien verschillende aandrijflijnen.

In Noord-Amerika zal ‘ie te koop zijn vanaf het eerste kwartaal van 2017. De onthulling van de auto blijft vooralsnog wat beperkt – meer informatie komt in november, als de auto op de Los Angeles Auto Show staat.

Jeep Compass

Renegade

Het debuut van de Renegade, Jeeps SUV in het B-segment, heeft het merk recent al een hoop succes gebracht. De totale verkoop in Europa verdubbelde in 2015 ten opzichte van het jaar daarvoor.

De Compass moet nog meer een echte off-roader worden, zo heeft de topman van Jeep Europa, Steve Zanlunghi, beloofd. Om die reden komt het nieuwe model er ook als Trailhawk, met enkele centimeters extra bodemvrijheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.