Remco Slump
Remco Slump Nieuws 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Gevonden in een container: drie gloednieuwe Tesla Roadsters

Dat is nog eens een schuurvondst! Geen verroeste Jaguar E-Type in de schuur van een overleden mannetje, maar drie in nieuwstaat verkerende Tesla Roadsters. Ze werden gevonden in een container in een Chinese haven.

Tesla heeft tussen 2008 en 2011 zo’n tweeduizend exemplaren van de Roadster geproduceerd. Daarvan zijn er niet tweeduizend meer over, want door de jaren heen zijn er tientallen auto’s verloren gegaan door brand en ongelukken.

Tesla Roadster als waardevolle toekomstige klassieker

Dat de Tesla Roadster gezien wordt als een echte toekomstige klassieker blijkt wel uit de veilingresultaten. Zo nu en dan wordt er een Roadster afgehamerd, voor veelal bedragen van boven de 100.000 euro.

Deze containervondst is dus een lucratieve voor de nieuwe eigenaar van de drie elektrische sportauto’s, die ze weer tot leven laat brengen door de Amerikaanse Roadster-specialist Gruber Motors.

Gekocht door een Chinese klant, maar nooit opgehaald

Volgens Gruber zijn de drie gloednieuwe Roadsters in 2010 gekocht door een Chinese klant. Ze zijn vervolgens verscheept naar China, maar in de haven nooit opgehaald door de koper.

Tesla: ‘Elon Musk deed nooit Autopilot-beloftes. Het waren deep fakes’

De container staat daar nu dertien jaar, waardoor de opslagkosten zijn opgelopen tot meer dan een ton. Op het eerste gezicht zijn de Tesla’s in een uitstekende staat. Ze zijn immers nog nieuw, met 0 kilometer op de teller en het beschermende plastic er nog op.

Zit er na ruim dertien jaar nog lading in de batterij?

Maar volgens Gruber is het probleem de batterij. De drie Roadsters staan al dertien jaar stil met (waarschijnlijk) een lege accu. Het risico bestaat dat ze ‘vastgelopen’ zijn, waardoor de batterij niet meer kan worden opgeladen.

“We weten niet of de accu’s zijn losgekoppeld voordat de auto’s werden verscheept”, aldus Gruber. “En als dat inderdaad is gebeurd, of er na dertien jaar nog lading in zit. Dat zullen we pas weten als we de Tesla’s hier hebben geïnspecteerd.”

Ford-baas lacht om Tesla Roadster: ‘Dat ding bestaat helemaal niet!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.