Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Gesloten Fiat 500e is goedkoper maar heeft nog steeds een open dak

Fiat presenteerde eerder dit jaar de langverwachte, volledig elektrische 500e. Die was er eerst enkel als cabriolet, nu kondigen de Italianen ook de hatchback aan.

Fiat presenteerde die cabrio-versie van zijn nieuwe 500 als rijk uitgeruste La Prima-uitvoering. Die kostte maar liefst €38.900. Kostte, omdat die versie inmiddels al is uitverkocht. Zij die een elektrische 500 die dik in de spullen zit willen, kunnen nu aankloppen voor de gesloten versie.

Panoramisch schuifdak

Want ook de hatchback komt er als rijke La Prima-versie. Fiat vraagt €35.900 voor de uitvoering met gesloten dak, waardoor het prijsverschil met de cabrio-versie wel vrij groot is. En dat terwijl deze gesloten 500e wel een panoramisch schuifdak heeft.

Fiat 500e

Verder verschilt deze gesloten versie – net als bij de huidige 500 – niet veel van de cabriolet. De La Prima hatchback komt er eveneens in drie kleuren (Ocean Green, Mineral Grey en Celestial Blue) en heeft led-koplampen, 17-inch wielen, verchroomde details en stoelbekleding in eco-leer.

Nieuw interieur

Binnenin introduceert Fiat ook hier het vernieuwde dashboard met een verbeterd UConnect-infotainmentsysteem met 10,25 inch aanraakscherm. Het kost volgens de fabrikant slechts 5 seconden voordat de telefoon na het instappen met het systeem is verbonden. Voor de navigatie dient in de 500e een smartphone gebruikt te worden. Het systeem werkt overigens draadloos met Apple Carplay en Android Auto, dus dat is niet een groot probleem. Wie voor de Telematic Box Module kiest, krijgt functionaliteiten in de vorm van een wifi-hotspot, een diefstal-hulpservice, een autocontrolesysteem en een app om de laadstatus te bekijken en de geparkeerde 500E te zoeken.

Fiat 500e

Onder de bolle neus van de 500e ligt een 87 kW (119 pk) sterke elektromotor, goed voor een 0-100 km/h-sprint in zo’n negen seconden. De topsnelheid is door Fiat begrensd op 150 km/h. De batterij meet 42 kWh, goed voor een bereik van 320 kilometer volgens WLTP. Wie moet laden, kan dat bij de snellader met een maximaal vermogen van 85 kW doen. Volgens Fiat is de batterij in dat geval binnen 35 minuten tot 80% volgeladen.

Easy Wallbox

Fiat levert de 500e La Prima met een eigen Easy Wallbox, een thuisoplaadsysteem dat op een normale stekkeraansluiting kan worden aangesloten. In dat geval is er standaard een laadvermogen van 2,3 kW mogelijk, maar middels een upgrade kan dat verhoogd worden tot 7,4 kW.

Fiat 500e

De kosten voor het systeem (standaardversie) zitten bij de prijs van €35.900 inbegrepen. Naar verwachting kondigt Fiat binnenkort ook goedkopere versies van de elektrische 500 aan. Een van die versies is recent mogelijk al in Italië gespot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.