Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Is dit de goedkope instapversie van de elektrische Fiat 500?

Fiat presenteert dit jaar de volledig nieuwe en elektrische 500. Volgens geruchten komt de fabrikant ook met een goedkope instapversie van zijn nieuwe EV.

De Italianen introduceren de nieuwe 500 met één versie: de La Prima. Dat is een auto met een open dak, alle opties en de grootste batterij, waarmee je zo’n 320 kilometer ver komt. Die auto gaat in ons land zo’n € 36.000 kosten, terwijl de goedkoopste Fiat 500 met verbrandingsmotor, de 1.0 Hybrid, er al vanaf € 15.735 is.

Goedkopere 500

Om dat grote gat te dichten, komt Fiat uiteraard met goedkopere versies van zijn nieuwe 500. Dat is een zekerheid. Daarover heeft de autobouwer echter nog niets gecommuniceerd. Waarschijnlijk hebben goedkopere versies een kleiner accupakket of veel minder opties, maar daarover is vooralsnog niets bekend.

Toch denken verschillende media de goedkope elektrische 500 al in het wild te hebben gespot. Bekende autospotter CocheSpias liet recent op zijn Instagram-pagina een aantal beelden van de mogelijke instapversie van Fiats nieuwe succesnummer zien. Ook het Italiaanse passioneautoitaliane.com deelde beelden.

Op de foto’s zien we duidelijk de nieuwe Fiat 500 met z’n ‘wimperdesign’, waarbij een deel van de lichtunit in de klep is geïntegreerd. Toch zien we ook verschillen met het reeds aangekondigde La Prima-model. Zo heeft de gespotte auto bijvoorbeeld halogeen- in plaats van led-koplampen, waaruit kan blijken dat dit inderdaad een veel goedkopere versie is.

Startprijs

Het Italiaanse medium spreekt zelfs van een startprijs van zo’n € 25.000. Ook melden ze dat dit model op 4 juli aanstaande, de geboortedatum van de Fiat 500, in Turijn wordt gepresenteerd.

New Fiat 500E
De Nederlandse importeur weet echter nog van niets. Het geeft aan dat er vooralsnog enkel informatie over de La Prima-versie is gedeeld. Wel verwacht het dat er op 4 juli meer over het nieuwe 500-gamma, en daarmee dus nieuwe versies, wordt vrijgegeven. Informatie over de hierboven getoonde 500 heeft het nog niet. “Maar we kunnen het ontkennen noch bevestigen”, zo luidt het.

Mild Hybrid

De levering van de nieuwe Fiat 500 start later dit jaar. Naar verwachting komen de eerste auto’s in oktober naar ons land. Voor wie een volledig elektrische Fiat 500 nog niet de juiste keuze is, presenteerde het merk onlangs milde-hybrides van de huidige 500.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.