Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mei 2019

General Motors komt met concurrent voor Rivian

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het officieel. General Motors komt met een elektrisch aangedreven pick-up. Het concern gaat het model zelf ontwikkelen.

Rivian R1T

De Amerikaanse autogigant liet begin dit jaar al doorschemeren met een elektrische pick-up te komen. Het concern sprak toen ook met de start-up Rivian, dat enkele maanden daarvoor op de autoshow in Los Angeles het hier afgebeelde elektromodel van een pick-up had gepresenteerd. De gesprekken tussen beide bedrijven liepen echter spaak. Amazon stapte direct bij Rivian voor 700 miljoen dollar in en recent maakte Ford bekend 500 miljoen dollar in het nieuwe automerk te stoppen.

gmc_sierra_denali_crew_cab

Chevrolet en GMC

General Motors gaat de elektrisch aangedreven pick-up zelf ontwikkelen. Wanneer het project afgerond moet zijn, is niet prijsgegeven door de autobouwer. Evenmin is bekend onder welke merknaam de auto op de markt zal komen. Chevrolet en GMC behoren beide tot de mogelijkheden, al zou het zomaar kunnen dat beide labels een variant krijgen.

De komst van de elektro-pick-up maakt deel uit van General Motors’ ontwikkelingsoffensief om in de toekomst louter elektro-auto’s aan te bieden. De fabrikant levert momenteel alleen de Chevrolet Bolt, de Amerikaanse broer van de Opel Ampera-e. Op basis van die vijfdeurs hatchback brengt Chevrolet spoedig de langverwachte SUV.

Cadillac

Ondanks dat Chevrolet als enige GM-merk een elektrische auto levert, krijgt Cadillac binnen het autoconcern de leidende rol voor de ontwikkeling van elektromodellen. De eerste elektrische Cadillac volgt in 2022, als alles voorspoedig verloopt. Het gaat om een SUV-model.

Ford F150 autovisie

Ook F150

General Motors is niet het enige merk dat aan een pick-up met elektrische aandrijving werkt. Ook Tesla en Ford werken momenteel aan een dergelijk model, inclusief de F-150, Amerika’s populairste auto.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.