Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Tesla introduceert Model 3 met 150 kilometer bereik

Het is de laatste tijd een rotzooitje bij Tesla. Prijzen stijgen en dalen, en het modellenaanbod verandert bijna dagelijks. Nu komt de Amerikaanse autobouwer weer met een nieuw model: een Model 3 met maar 150 km bereik.

Elon Musk, CEO van Tesla, pocht maar wat graag over het bereik van zijn elektrische auto’s en dat mag hij ook, want maar weinig concurrenten kunnen het bereik van een goed uitgeruste Tesla evenaren. Maar het is daarom wel heel erg vreemd dat de fabrikant nu met een Model 3 komt waarmee amper dagelijks woon-werkverkeer gedaan kan worden. Het bereik van maar 150 kilometer gaat wel gepaard met een lagere prijs dan het huidige instapmodel.

Canada

Net zoals het geval is met het basismodel van de Model 3, kan ook de nieuwe gelimiteerde versie niet op de website besteld worden. Om er een te bemachtigen moet de koper naar Tesla bellen, of een showroom binnenstappen en ernaar vragen. Oh, en hij moet in Canada wonen. Het idee van de allergoedkoopste Model 3 is namelijk dat Canadezen gebruik kunnen maken van een belastingvoordeel aldaar.

De Canadese regering heeft namelijk bedacht dat inwoners van het land $5.000 korting krijgen als zij een elektrische auto kopen van minder dan $45.000 die ruimte heeft voor zes of minder personen. Het basismodel van de Model 3 stond voor $47.000 in de showroom, dus kopers grepen net naast het belastingvoordeel. Tesla komt mensen daar nu in tegemoet door een softwarematig gelimiteerde Model 3 op de markt te brengen. Deze limitatie kan later waarschijnlijk tegen meerbetaling opgeheven worden zodat eigenaren normaal met hun auto kunnen rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.