Autovisie
Autovisie Nieuws 16 apr 2017

General Motors investeert in autonoom rijden

Elfhonderd banen moeten er de komende vijf jaar gecreëerd worden bij Cruise Automation. General Motors gaat flink investeren in het het bedrijf dat ze begin vorig jaar over hebben genomen.

Tempo maken

General Motors investeert veertien miljoen dollar, zo’n 13,2 miljoen euro, zodat Cruise Automation een nieuwe faciliteit kan openen. Het nieuwe centrum wordt gebouwd in de buurt van San Francisco, waar nu ook al getest wordt met autonoom rijdende Chevrolet Bolts. Door het nieuwe centrum daar te bouwen, krijgt GM een fors bedrag aan subsidie van de staat Californië, in totaal zo’n acht miljoen dollar. Een gedeelte van het geld wordt ook gebruikt om de huidige locatie uit te breiden. Het R&D-centrum moet ruim twee keer zo groot worden. Aan het einde van het jaar moeten alle werkzaamheden voltooid zijn.

Cruise Automation

Vorig jaar werkten er nog slechts 40 mensen bij Cruise Automation. Sinds de overname door GM groeit dat aantal exponentieel. Over vijf jaar moeten er ruim 1100 nieuwe mensen bij het bedrijf komen te werken volgens General Motors. De eerste resultaten van de samenwerking zijn al te zien, zo rijden er op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten autonome Chevrolet Bolts rond. In totaal zijn het er zo’n vijftig. Die vloot moet de komende jaren rap worden uitgebreid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
General Motors investeert in autonoom rijden
Sluiten