Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 11 mei 2021

Dit is hoe de elektrische BMW i4 M en iX klinken dankzij Hans Zimmer

Wat gebeurt er als je BMW combineert met Hans Zimmer? Juist, je krijgt een geheel nieuwe sound voor de aankomende en elektrische i4, i4 M en iX. Dit is hoe ze (ongeveer) zullen klinken.

Voor de kenner is Hans Zimmer een ware legende. Mocht je hem nog niet kennen: Zimmer is als componist verantwoordelijk geweest voor de soundtracks van meer dan 150 films, waaronder beroemde blockbusters als Inception, The Lion King, Interstellar, The Da Vinci Code, Pirates of the Caribbean… En zo kunnen we nog uren verder. Hij won vier Grammy’s, twee Golden Globes en een Oscar. Kortom, een indrukwekkend cv voor de Duitse componist.

Taycan

Waarom we het over een componist van filmmuziek hebben op een website over auto’s? BMW maakt dat verband wat duidelijker. De Duitse autofabrikant is hard bezig om het gamma te elektrificeren, maar moet dat natuurlijk wel op een manier doen die bij BMW past. Als je geen roffelende zescilinders meer onder de kap hebt, hoe laat je een elektrische BMW dan anders klinken dan een Tesla of Kia?

BMW i4

Unieke sound in de BMW i4

Dan moet je iets unieks doen. En dus benaderde de fabrikant uit München de beroemde Hans Zimmer met de vraag of hij wilde helpen met het enorme elektroproject. Daar zei Zimmer geen nee tegen. Hij werkte samen met Renzo Vitale, de Creative Director Sound bij BMW aan een geheel nieuwe sound voor nieuwe elektrische BMW’s. Niet alleen aan reguliere elektromodellen, maar aan heuse M-varianten zoals de i4 M.

BMW iX gaat E-tron en EQC met prestaties, formaat en prijs voorbij

“Elke BMW heeft zijn eigen karakter, dat wordt door het geluid van de auto gereflecteerd”, vertelt Zimmer. “Daarom hebben we voor de elektrisch aangedreven BMW M-modellen een rijgeluid ontwikkeld dat de emotionele rijervaring bijzonder levendig accentueert en ervoor zorgt dat hun prestaties nog intenser ervaren worden”, zo verwoordt de Duitse componist het geluid.

Geluid BMW i4 M

In de video hieronder praten Zimmer en Vitale over hun gezamenlijke project. Voor de ongeduldige, nieuwsgierige fan: kijk vanaf 1:35, waar BMW een klein voorproefje geeft van het unieke geluid dat toekomstige elektromodellen van BMW zullen produceren. Dat is overigens een optie op de aankomende i4, terwijl elke variant van de iX standaard dat geluid produceert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.