Autovisie
Autovisie Nieuws 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Kleuren voor de BMW iX

De BMW iX is het startsein van een nieuw tijdperk van BMW. Het is een forse, volledig elektrische SUV en een zeer belangrijk model voor BMW. De BMW iX staat eind 2021 bij de BMW-dealer. Inmiddels weten we van de twee introductieversies al de prijzen en kunnen we via een voorlopige online configurator ook bekijken in welke kleuren je hemt kun bestellen.

Twee versies van BMW iX

Om ook maar direct met de prijzen te beginnen: BMW levert de elektrische iX in beginsel als xDrive40 en als xDrive50. De xDrive40 kost 86.972 euro. Dat is op hetzelfde niveau als een vergelijkbare BMW X5 met verbrandingsmotor. De xDrive50 moet minimaal 105.472 euro kosten.

Prestaties

De BMW iX xDrive40 heeft een vermogen van meer dan 240 kW (300 pk) en een acceleratietijd van 0 naar 100 km/h in iets meer dan 6,0 seconden. Bij de BMW iX xDrive50 levert het aandrijfsysteem – dat bestaat uit een elektromotor voor de vooras en een voor de achteras – een systeemvermogen van meer dan 370 kW (500 pk). Dat is goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 5,0 seconden.

Accucapaciteit xDrive40 en xDrive50

De accu van de iX xDrive40 heeft een bruto capaciteit van meer dan 70 kWh. Dit geeft de BMW iX xDrive40 een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP). Bij de iX xDrive50 is sprake van een accu met een bruto capaciteit van meer dan 100 kWh, goed voor een een actieradius van meer dan 600 kilometer volgens de WLTP-testcyclus.

BMW iX snel opladen

De elektrische auto snel opladen kan ook. De iX xDrive50 kan zijn hoogvoltage-accu opladen met tot 200 kW, voor de iX xDrive40 geldt 150 kW. Tien minuten opladen levert genoeg energie op om respectievelijk weer 120/90 kilometer ver te komen. Bij beide modelvarianten kan de accu in minder dan 40 minuten opladen van 10 tot 80% van de volledige capaciteit.

Diverse pakketten

In de voorlopige online configurator noemt BMW nog niet wat eventuele opties gaan kosten. Wel geeft BMW inzicht in verschillende pakketten die voor de iX leverbaar worden. Zo kun je de iX bestellen met een Shadow Line, BMW i Blau-pakket, Titanbronze-accenten, een Sportpakket of een Sportpakket Titanbronze. In dat laatste geval krijg je een iX met extra sportieve bumpers en accenten.

Kleur bekennen

BMW levert de iX in diverse kleuren, te weten Alpinweiss, Saphirschwarz, Sophistograu Brillanteffekt, Mineralweiss, Phytonicblauw, Blue Ridge Mountain, BMW Individual Storm Bay en BMW Individual Aventurinrot metallic.

Wieldesigns

Wielen levert BMW in de maat 20-inch tot 22-inch. Niet elk wiel is leverbaar in combinatie met een pakket. Het aanbod van wielen is dus afhankelijk van het gekozen pakket. De meeste wielen hebben een twotone-kleurstelling. Bovendien hebben de meeste wielen een aerodynamisch design, specifiek afgestemd op het koetswerk van de iX.

Interieurthema’s

Voor het interieur levert BMW diverse interieurthema’s. Zo is er keuze uit thema Loft met wollen stof in de kleur Stone Grey, het thema Suite met Castanea-leder of Amido-leder en een Atelier-thema met Sensatec Oyster-bekleding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.