Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 21 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Gelekt: de vermogens van de Mk8 Golf GTI, TCR, GTD, GTE en R

Een screenshot van een intern gebruikte Volkswagen-video toont alle vermogens van de aankomende snelle Volkswagen Golf GTI modellen.

Gisteren lekte het eerste beeld van de aankomende Mk8 Volkswagen Golf GTI het internet op. We zagen de achterkant en daarmee was het eigenlijk wel af. Nu lekken er in een ander document meer details over alle snellere Golf-modellen het internet op. Een screenshot uit een Volkswagen TV-video toont alle vermogens van de auto’s die later dit jaar gelanceerd zullen worden.

Golf vermogens

Als het screenshot echt is, dan betekent dat dat de sportieve versies van de Golf iets krachtiger worden dan tot nu toe verwacht was. De Golf GTI krijgt 10 pk meer dan dat de geruchten voorspelden: 245 in plaats van 235. En die sprong van 10 pk geldt voor meerdere modellen. De Golf GTI TCR zou 290 pk krijgen, maar uit deze cijfers blijkt dat hij 300 paarden onder de kap krijgt. De enige die wel overeenkomt met de voorspellingen is de Golf R. Hiervan werd verwacht dat hij dezelfde motor als de Arteon R met 333 pk krijgt, en dat wordt op bovenstaand beeld bevestigd. Nieuw zijn de vermogens van de GTD (200 pk) en de GTE (245 pk).

Lichtkruizen

Hoewel de afbeelding van slechte kwaliteit is, kunnen we wel zien dat het front van de GTI-modellen anders is. Zoals we al vertelden heeft de GTI twee lichtkruizen bestaande uit vijf lampen, beide in de voorbumper. De krachtigere TCR en R hebben daar weer een andere variatie op in de vorm van een U-vormige LED-balk. Ook zien we andere wielen dan het model op de foto in het lek van gisteren.

Over ongeveer twee maanden weten we zeker of de hierboven getoonde cijfers correct zijn. Dan zal Volkswagen het doek van de nieuwe GTI trekken. Het merk heeft namelijk al laten weten dat ze de auto op de Autosalon van Genève presenteert. De beurs vindt tussen 5 en 15 maart plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.