Remco Slump
Remco Slump Nieuws 17 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Geef je de Jeep Avenger eiwitrepen dan krijg je deze 4×4 Concept

Het grote Jeep-nieuws op de autoshow van Parijs is de volledig elektrische Avenger. In de schaduw daarvan onthult de Italiaans-Amerikaanse SUV-specialist ook nog een concept car, de breedgeschouderde Jeep 4×4 Concept.

De nieuwe Jeep Avenger heeft één elektromotor op de vooras, net als de Opel Mokka-e en Peugeot e-2008, waarmee hij zijn techniek deelt. Een 4×4-versie zit dus niet in het vat. Althans, niet van de volledig elektrische Avenger …

Jeep Avenger met hybride-aandrijflijn?

We weten dat er ook een hybrideversie van de compacte Jeep komt. En die zou weleens vierwielaandrijving kunnen hebben, net als deze Jeep Avenger 4×4 Concept.

Jeep Avenger
(Afbeelding: Jeep)

Het interessante is namelijk: Jeep geeft geen details vrij over de aandrijflijn van zijn studiemodel, maar op de achterklep van de auto spotten we een 4xe-logo, dat ook wordt gebruikt voor de plug-in hybrides van het merk.

Blauw luchtrooster op de motorkap

Voorlopig blijft het gissen, dus zullen we ons maar richten op het uiterlijk van de 4×4 Concept. Wat valt op? Het blauwe rooster op de motorkap (ligt daar een verbrandingsmotor onder?), de extra verlichting op de neus, de grove terreinbanden en het iets dikker aangezette bumperwerk.

Geen hybrideversie van Mokka of 2008

Van de DS 3, Opel Mokka en Peugeot 2008 is geen stekkerhybridevariant. Sterker nog, van elektrificatie is bij de drieling helemaal geen sprake. Het is benzinemotor, diesel, volledig elektrisch, of niets.

Jeep Avenger
(Afbeelding: Jeep)

Als de Jeep Avenger wél als plug-in op de markt komt, is dat dus redelijk uitzonderlijk. De elektrische Avenger arriveert begin 2023 in Nederland en kost dan minimaal 40.500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.