Remco Slump
Remco Slump Nieuws 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Nooit meer een coupé of cabrio van Peugeot’, zegt topvrouw Jackson

Wat was de Peugeot 306 Cabriolet mooi, hè? Om over de wonderschone 406 Coupé nog maar te zwijgen. Maar helaas, wie hoopt op de terugkeer van leuke niche-auto’s van Peugeot komt bedrogen uit. Het merk richt zich alleen nog maar op volumemodellen, aldus topvrouw Linda Jackson.

“Ik weet zeker dat iemand mij het gaat vragen”, lacht Jackson in een interview met Autovisie, “komt er een cabriolet van Peugeot, een coupé, of iets anders? En dan moeten ik mensen altijd teleurstellen, want dat is gewoon niet onze strategie.”

Peugeot heeft geen nichestrategie

“Ik heb dit eerder gezegd”, gaat Jackson verder, “ik denk toen ik bij Citroën zat, maar ik zeg het bij Peugeot ook: wij hebben geen nichestrategie. We kijken precies waar het volume is, de winst, en de juiste positionering.”

Eindelijk kom je 400 kilometer ver met de elektrische Peugeot e-208!

Over een paar weken onthult Peugeot een studiemodel, de Inception. De auto staat op een nieuw platform, dat alleen is ontworpen voor elektrische aandrijving. De e-208 en e-2008 staan op een aangepast platform voor brandstofauto’s en dat brengt compromissen met zich mee.

Geen cabriolets en coupés meer

De nieuwe technologische basis voor EV’s geeft Peugeot meer vrijheid. Het merk hoeft geen rekening te houden met een verbrandingsmotor en kan bijvoorbeeld de wielen verder op de hoeken zetten en is minder beperkt in zijn design.

Zo kwam het concept van de Peugeot 408 tot stand | Sjoerds Weetjes 304

Maar dat betekent dus niet dat we nichemodellen zoals cabrio’s en coupés gaan zien. “We moeten ons focussen”, zegt Jackson. “Natuurlijk, wie weet wat de toekomst brengt, maar de komende jaren richten we ons op de kernsegmenten, waarin we de grootste successen boeken.”

De toekomst van de Peugeot 508

Op onze vraag wat dat betekent voor de 508, die opereert in het steeds kleiner wordende segment van de traditionele d-segmenter, antwoordt Jackson: “Nou, op dit moment ben ik blij met hoe de 508 het doet. Maar je hebt gelijk, veel consumenten zijn inderdaad op zoek naar iets anders. Ik denk dat er bijvoorbeeld klanten zijn die van de 508 in de nieuwe 408 terecht zullen komen.” De Peugeot 408 is een crossover, een combinatie tussen een sedan, vierdeurs coupé en SUV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.