Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Gaat Genesis Tesla in Europa verslaan met een nieuwe elektrische auto?

Genesis kijkt naar uitbreiding richting de Europese markt. Hoewel in Azië en Amerika genoeg auto’s van het merk rondrijden, zie je in ze in Europa nog maar weinig. Een nieuwe elektrische auto moet hier verandering in brengen en zelfs Tesla’s aanstaande goedkope EV verslaan.

Genesis wordt al wel verkocht in Europa, maar nog niet in Nederland. Het luxemerk van Hyundai wil zich meer gaan focussen op onze markt. “We kijken naar uitbreiding van ons modellengamma, en vooral in Europa wordt een kleiner model overwogen”, laat Mark Choi, hoofd van de productplanning, weten aan Autocar.

Genesis Mint als Tesla-concurrent

De goedkope elektrische auto moet concurrentie bieden aan de aanstaande Tesla. Hoewel nog onduidelijk is hoe de EV eruit gaat zien, wordt verwacht dat het model gaat lijken op de Genesis Mint uit 2019.

Genesis mint, elektrische auto, tesla concurrent, goedkoop, europa
Wordt dit de nieuwe concurrent voor Tesla? (Afbeelding: Genesis)

Een kleine elektrische auto voor in de stad dus, al lijkt het wat onwerkelijk dat de bijzondere vleugeldeuren uiteindelijk op een EV terug te zien zijn. Het model is nog typisch een conceptcar.

Een productiemodel van de Tesla-concurrent is nog ver weg, maar de plannen zijn er wel degelijk. Designbaas bij het Koreaanse merk SangYup Lee laat aan het Britse medium weten: “Het Genesis Mint-concept wordt nog bestudeerd. We willen kijken of kleine luxe auto interessant is. Als je in een stad woont, wil je niet per se een grote auto, dus een kleine luxe auto is iets om over na te denken. Er zijn premium kleine auto’s, maar een luxe kleine auto kan iets nieuws zijn.”

Wachten op goedkopere grondstoffen voor de elektrische auto

Desondanks zijn er ook nog wat moeilijkheden die zich voordoen. “Grondstofprijzen voor batterijen zijn momenteel cruciaal”, vertelt het hoofd van de productplanning bij Genesis die in overweging neemt te wachten met een kleine stadsauto voor Europa totdat de materiaalkosten zijn gedaald. Zullen de Koreanen op kunnen boksen tegen de concurrentie van Tesla en andere Chinese, Duitse en Amerikaanse fabrikanten?

Duik in de prijslijst: BYD Han, einde van de Tesla Model 3?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.