Autovisie
Autovisie Nieuws 22 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Fotoverslag: Beetle Sunshine Tour

De jaarlijkse Beetle Sunshine Tour vond afgelopen weekend weer plaats in het Duitse Travemünde. Deze editie trok meer bezoekers dan ooit: ruim 650 Volkswagen Beetles en duizenden bezoekers trokken naar de badplaats aan de Oostzee.

Twaalf landen

Het festival wordt volledig georganiseerd door fans van de nieuwe Beetle en bestaat nu ruim tien jaar. De Beetle Sunshine Tour groeit elk jaar en trekt ook steeds meer bezoekers uit verschillende landen. Dit jaar waren er bezoekers uit twaalf landen in Travemünde, die met heel diverse auto’s naar het festival afreisden. Van wilde stickers en strepen tot compleet eigen creaties waaronder een pickup en een Beetle met de 3,6 liter zescilinder uit de Passat R36, ze waren allemaal aanwezig op het festival.

Beetle Denim

Volkswagen greep zelf de gelegenheid aan om de gefacelifte versie van de auto te presenteren. Ook werd de Denim, een speciale uitvoering van de Kever, voor het eerst aan het publiek getoond. Hij is gebaseerd op de ‘Jeans’, een speciale uitvoering van de Kever uit 1974. Die auto had stoelbekleding gemaakt van spijkerstof. Dat is bij de nieuwe niet het geval, maar wel heeft hij standaard blauwe bekleding met witte biezen. Neem je hem als cabriolet, dan krijgt hij wel een dak van materiaal dat op blauwe spijkerstof lijkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.