Autovisie
Autovisie Nieuws 23 aug 2016

Roborace onthult zelfrijdende raceauto DevBot ‘in actie’

Terwijl we nog volop wennen aan het idee van productieauto’s die zichzelf (deels) kunnen besturen, komt de zelfrijdende raceauto eraan. In dit geval die van Roborace.

Roborace DevBot

Roborace

Even terug werd al bekend dat er een nieuwe raceklasse in het voorprogramma van de elektrische Formule E komt: Roborace. Deze bolides worden echter niet bestuurd door coureurs, maar door artificiële intelligentie. Oftewel: computers.

In een video laat Roborace zien hoe het huidige prototype al meters maakt op het circuit van Silverstone. De auto oogt nogal als een gestript Le Mans-prototype. Erg indrukwekkend ziet die er in actie nog niet uit – veel tempo lijkt er niet gemaakt te worden.

De bedoeling is dat Roborace al in de loop van het aankomende Formule E-seizoen (2016-2017) van start gaat. Tien teams moeten dan elk twee autonoom rijdende racers in kunnen zetten. Voor die tijd zal er nog een hoop test- en ontwikkelingswerk verricht worden.

Audi

Het is overigens absoluut niet voor het eerst dat een zelfrijdende auto die gemaakt is voor het circuit in actie komt. Sterker nog, Audi maakte inmiddels alweer bijna twee jaar terug al een stuk meer indruk door een RS 7 op racetempo over de Hockenheimring te sturen.

https://www.youtube.com/watch?v=eOYsI1cqUrw

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.