Autovisie
Autovisie Video 22 aug 2016

Porsche 911 GT2 RS draait luidkeels warm

Net als zijn voorganger krijgt ook deze generatie Porsche 911, de 991, een ultiem topmodel. De Porsche 911 GT2 RS moet de overtreffende trap van de GT3 RS worden: nog grotere spoilers, nog betere prestaties, maar nog altijd achterwielaandrijving.

Twin-turbo

De nieuwe Porsche 911 GT2 RS krijgt net als de vorige een zescilinder boxermotor met twee turbo’s. Die GT2 RS had al 620 pk, dus we kunnen ervan uitgaan dat deze daar weer ruimschoots overheen zal gaan. Reken op zo’n 650 tot 700 pk’s die naar de achterwielen worden gestuurd. In de onderstaande video kun je duidelijk horen dat de motor gekoppeld is aan Porsches PDK-versnellingsbak. De vorige werd alleen geleverd met een handgeschakelde zesbak.

Spoilers

De achterspoiler lijkt nog een maat groter dan die van de GT3 RS, terwijl ook de voorbumper nog grotere luchtinlaten heeft gekregen. Ook heeft hij een andere voorspoiler. De grote ‘kieuwen’ in de voorschermen die de GT3 RS heeft zijn hier echter niet aanwezig. Misschien dat ze alsnog het productiestadium halen.

Investering

Van de vorige Porsche 911 GT2 RS werden vijfhonderd exemplaren gemaakt. Dat betekende ook meteen dat het een uitstekend investeringsobject was. Ter vergelijk: Porsche bouwt nu 991 exemplaren van de 911 R en de 911 GT3 RS is de zesduizend exemplaren gepasseerd. De kans is groot dat de GT2 RS een nog beter investeringsobject wordt dan de 911 R, iets waar Porsche ook bij het bepalen van de prijs rekening mee zal houden. Puur voor je idee: de vorige moest ruim 300.000 euro kosten in 2010.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.