Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe aanwinst voor Valtteri Bottas, zo ziet zijn wagenpark eruit

Afgelopen mei zette Valtteri Bottas zijn Mercedes-AMG GT te koop. Klaar is de Formule 1-coreur niet met het model, want hij heeft een nieuwe Black Series gekocht.

De Fin was eigenaar van een Mercedes-AMG GT S, een fraaie sportcoupé met een 522 pk sterke 4,0-liter V8 haalt. Bottas’ nieuwe huzarenstukje heeft dezelfde motorblok, maar wel met flink meer vermogen.

Een van de droomauto’s die Valtteri Bottas bezit

De Black Series van diezelfde GT is namelijk goed voor maar liefst 730 pk en 800 Nm, die allemaal via een zeventraps automaat richting de achterwielen worden gestuurd. Daardoor sprint-ie binnen 3,2 seconden naar 100 km/h. De koek is op bij 325 km/h.

Hoewel de AMG voor velen al een droomauto is, heeft Valtteri Bottas – zoals het een F1-coureur betaamt – veel meer exotische bolides in zijn garage staan. Zo zou hij naar verluidt een van de 500 McLaren 675LT’s bezitten. De Formule 1-coureur is echter al lange tijd niet meer met de auto gespot. Het kan dus zijn dat hij ‘m heeft verkocht, of dat de McLaren veilig in zijn garage staat.

Op pad met de McLaren 675LT

Autovisie nam enige tijd geleden de evenzo zeldzame McLaren 675LT Spider mee op pad. Redacteur Dries van Elzen legt uit waar de kracht van deze supercar ligt.

Naast deze McLarens en AMG’s bezit Valtteri Bottas ook een klassieker. Een legende mogen we wel zeggen, want de Fin heeft ook een Ferrari F40 in zijn garage staan. Grappig feitje: dat is qua productieaantallen een minder zeldzame auto dan bovenstaande McLaren. Ferrari bouwde in vijf jaar tijd immers meer dan 1300 exemplaren van de F40. Bovendien is een groot deel van die auto’s nog altijd onder ons. Dat betekent echter niet dat Bottas z’n F40 vaak uit de garage haalt, want het icoon is inmiddels een fortuin waard.

Ferrari F40

Dagelijkse auto van de Formule 1-coureur

Wanneer Valterri Bottas relatief rustig over straat wil, pakt hij zijn Mercedes-AMG C63 Coupé. Alhoewel, ‘rustig’… Dat model produceert met zijn 4,0-liter twinturbo V8 een flinke 476 pk en legt hij de nul-naar-honderd-sprint in 4,1 seconden af.

Mercedes-AMG C63 Coupe 001 Schulte Design

Ook in deze auto is de Formule 1-coureur al even niet meer gezien. Het is in ieder geval niet bekend dat de Fin zijn auto heeft verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.