Autovisie
Autovisie Nieuws 2 apr 2021

Formule 1-circuit Melbourne op de schop; sneller en spannender

Het Formule 1-circuit in Melbourne ondergaat de komende tijd een grondige renovatie. In totaal worden zeven bochten gewijzigd, waarbij twee bochten helemaal verdwijnen uit de lay-out van Albert Park. Het doel is meer inhaalmogelijkheden te creëren en een hogere snelheid.

De rondetijd zal 5 seconden sneller zijn. Daarnaast gaat de gemiddelde snelheid ongeveer 15 kilometer per uur omhoog, meldt de Formule 1 op zijn website.

Eerste renovatie in 25 jaar

Circuit Albert Park krijgt voor het eerst in 25 jaar een renovatie en die moet afgerond zijn voor de Grote Prijs van Australië, die dit jaar op 21 november is gepland. Normaal is het circuit in Melbourne het decor voor de seizoensopener in maart, maar door de coronapandemie is de grand prix verzet naar het najaar.

De Australische coureur Daniel Ricciardo van McLaren is geraadpleegd over de wijzigingen en hij is tevreden. “Deze veranderingen zijn precies wat de coureurs willen. We willen betere races en meer gevechten en dat gaat zeker gebeuren op het vernieuwde circuit.”

De 7 veranderingen in kaart

In onderstaande afbeelding de 7 veranderingen visueel uitgebeeld. Klik/tap op de afbeelding voor een grotere versie.

Albert Lake Park Street Circuit Melbourne tweaks 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Formule 1-circuit Melbourne op de schop; sneller en spannender
Sluiten