Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Zelf een Formule 1-auto kopen? Dit is hoeveel een exemplaar kost!

Een hoop Nederlanders zitten vandaag weer voor de buis gekluisterd, want het Formule 1-seizoen gaat van start. Maar je kunt er ook voor kiezen om naar zo’n auto in je eigen garage te gaan kijken. Je kunt zo’n Formule 1-auto namelijk ook ‘gewoon’ kopen. Maar wat betaal je daarvoor?

Nu moeten we je meteen vertellen: de mannen uit de F1-renstallen laten zich niet publiekelijk uit over de precieze onderdeelprijzen van hun auto’s. Maar een aantal insiders hebben wél enkele globale prijzen met ons gedeeld. Vandaar dat we je een inkijkje kunnen geven over de kosten die je kunt verwachten als je een Formule 1-auto wilt gaan kopen.

BMW M4

Een stuur? Denk aan het bedrag dat je vandaag de dag ook voor een gebruikte Toyota GT86 neerlegt. Rijd je je voorvleugel kapot als je stiekem naar de supermarkt rijdt? Reken op een kostenpost van een nieuwe BMW M4.

Zo koop je een Formule 1-auto – Sjoerds Weetjes #205

Het moge duidelijk zijn: een Formule 1-auto aanschaffen doe je niet zomaar. In bovenstaande video legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit hoeveel een Formule 1-auto ongeveer kost. En je zult dit seizoen vast ook wat vaker schrikken als er weer een coureur in de bandenstapel verdwijnt en z’n achtervleugel eraf rijdt. Wat je van dat geld wel niet kunt kopen…

Sjoerds Weetjes

In de leerzame Autovisie-serie Sjoerds Weetjes vertelt Sjoerd van Bilsen je wekelijks een achtergrondverhaal, zoals dit maal over het opmerkelijke stuurwiel van de C4 en de DS. Eerder legde hij uit hoe DS op het idee kwam van wegdraaiende koplampen en waarom de Citroën C5 Aircross opnieuw naar de tekentafel moest. Hij onthulde als eerste wereldwijd de Bugatti Divo, de DS X E-Tense en de Bugatti Centodieci, legde hij uit waarom enkele modellen nepuitlaten hebben en vertelde het verhaal achter de knipperende dakantenne van de Mini Clubman. De reeks Sjoerds Weetjes is een productie van Autovisie en is te zien via Youtube.com of via www.autovisie.nl.  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.