Autovisie
Autovisie Extra 28 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

4 must-haves: prachtige Opel Ascona en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vier toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Matador Keychain Mask €12,50

Je kunt tegenwoordig de deur niet meer uit zonder mondkapje, en dat gaat voorlopig ook nog wel zo blijven. Ondanks dat dit de nieuwe werkelijkheid is, blijft het wennen. Het gebeurt dan ook nog regelmatig dat we vergeten om een mondkapje mee te nemen. Gelukkig is er nu een stijlvolle en praktische manier om er altijd eentje bij de hand te hebben. Bij Matador vind je nu namelijk een keychain mask. Dit is een siliconen sleutelhanger met daarin een stijlvol zwart mondkapje. Je hangt deze aan je sleutelbos of autosleutel en je bent altijd goed voorbereid. 

Garmin Enduro Smartwatch €899,99

Welke sport je ook beoefent, bij Garmin vind je altijd een GPS-smartwatch die voldoet aan jouw behoeften. Zelfs als je een zogenaamde ultra-atleet bent die constant op zoek is naar de meest extreme uitdagingen. Voor hen heeft Garmin nu de Enduro. Een GPS-smartwatch met alle functies en opties die je gewend bent van dit toonaangevende bedrijf, maar dan met een nog langere batterijduur. Dankzij slimme powermanagement-systemen en een lens die zonlicht omzet in energie kun je tot wel 80 uur doen met een volle batterij. Zelfs bij de meest extreme ultramarathon laat de Enduro je niet in de steek. 

Alfa Romeo TZ2Brooklin, 1:43 €175,–

Soms zie je vreemde ontwikkelingen in de miniatuurautowereld. Brooklin is al vele jaren bekend als fabrikant van hoogwaardige, zware, metalen 1:43miniaturen van klassieke ‘Amerikanen’. Het merk maakt na een overname een herstart, met onder meer een nauwe samenwerking met FCA Heritage. Als eerste worden drie Alfa Romeo’s uitgebracht en daarvan is deze TZ2 nu leverbaar. De letters TZ staan voor Tubolare Zagato, wat betekent dat de auto bestaat uit een buizenframe en is gebouwd bij Zagato. Mooi model, Brooklinkwaliteit, maar er wordt één grote vergissing gemaakt. Verzamelaars die een TZ willen, kunnen terugvallen op zeer geslaagde eerdere uitgaven van onder meer Best en Metro. Die zijn nog prima te vinden voor een fractie van wat deze Brooklin moet kosten. Vooralsnog zijn de modellen alleen direct bij de fabrikant te koop. 

Opel AsconaBoS, 1:18 €120,-

Ach… zo’n vertrouwd gezicht! In de jaren zeventig was de Ascona de geslaagde opvulling van het ‘gat’ in het Opel-programma tussen de Kadett en de Rekord. De Ascona had hetzelfde karakter als de Kadett: ruim, praktisch en betrouwbaar door eenvoudige techniek. Hij had altijd iets sympathieks over zich; dat zat ‘m in de eenvoudige, maar mooi evenwichtige vormgeving. Los daarvan was de Ascona voor Opel ook vele jaren een prima strijdwapen in de (inter)nationale rallysport. Dat geldt niet voor deze rode, die in 1 op 18 is uitgebracht door BoSvoorzien van het tweede type grille. Het miniatuur is zeer geslaagd: hij ís het gewoon! 

Opel Ascona

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.