Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 25 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Ford wil in Canada via rechtbank de verkoop van een GT ongedaan maken

Ford klaagt deelnemers aan die in een ‘civiele samenzwering zitten’: zij hebben volgens de fabrikant op een oneigenlijke manier een Ford GT gekocht.

Volgens Ford werd de GT namelijk binnen enkele weken na de koop verkocht, en daarna nogmaals verkocht voor het dubbele van de originele aanschafprijs. Dit is in strijd met het door Ford opgestelde verbod om de auto binnen 24 maanden na de koop weer te verkopen.

Contract

Ford laat kopers van een nieuwe GT een contract ondertekenen waarin onder andere staat dat de auto ten minste 24 maanden na de koop niet mag worden verkocht. Eerder vond er al een rechtszaak plaats met worstelaar John Cena, die zijn GT ook te vroeg verkocht. Cena heeft dit uiteindelijk buiten de schermen opgelost met Ford en een onbekend bedrag betaald.

De huidige zaak vindt plaats in Canada, waar in totaal maar acht stuks van de meer dan een half miljoen kostende supercar zijn verkocht. De personen die nu zijn betrokken bij de ‘illegale verkoop’ zijn Timothy Quocksister, president van Silver Arrow Cars, Bradley Nullmeyer en Steven Hudson. Zij ontkennen echter alles en wijzen naar elkaar.

Ford kwam erachter dat de GT verkocht was in Europa aan een onbekende koper uit Hong Kong. Nu de zaak loopt, is die transactie uitgesteld. Ford eist nu dat de oorspronkelijke verkoop van de GT in Canada wordt geannuleerd. Daarnaast wil het een bedrag van 1 miljoen euro ontvangen wegens de onjuiste voorstelling van zaken, contractbreuk en kosten van advocaten.

Van de Ford GT worden er maar 250 exemplaren per jaar gebouwd, met een totaal maximum van 1350 stuks. Dat is ook de reden waarom Ford zo kieskeurig is wat betreft de kopers. Zij willen dat de auto’s in juiste handen vallen en dat er geen prijzenoorlog op de tweedehands markt ontstaat. De productie van de GT eindigt in 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.