Autovisie
Autovisie Nieuws 16 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Welles, nietes! Ford ruziet met GT-koper John Cena

Als je een nieuwe Ford GT koopt, dan mag je hem niet binnen twee jaar weer verkopen. De Amerikaanse WWE-worstelaar John Cena deed dat wel, dus klaagt Ford hem aan. Cena zegt echter dat die ‘twee jaar’-bepaling helemaal niet in het contract stond.

John Cena Ford GT

Onder meer Porsche heeft een bloedhekel aan kopers die gelimiteerde modellen ‘flippen’ voor een snelle winst, maar Ford onderneemt ook echt actie. Van de GT worden tot en met 2020 slechts 250 stuks per jaar gebouwd en die moeten bij echte liefhebbers terechtkomen, vindt Ford. Dus toen John Cena al na een maand zijn exemplaar doorverkocht, sleepte de fabrikant hem voor de rechter. De autobouwer eist de winst op die Cena op de verkoop van zijn GT heeft gemaakt en beschuldigd Cena van contractbreuk, valsheid in geschrifte en ongerechtvaardigde verrijking.

Niet binnen 24 maanden

De website Motor Authority heeft documenten over de rechtszaak te pakken weten te krijgen. Ford heeft drie documenten als bewijs aangedragen: de Ford GT Application Program Terms and Conditions, de Affidavit of Eligibility and Release en de Ford GT Order Confirmation, allemaal met de handtekening van Cena erop. En inderdaad, in alle drie documenten is te vinden dat de auto niet binnen 24 maanden na levering verkocht mag worden.

Contract met de dealer

Cena’s advocaten hebben zich daar nu tegen verweerd. In het uiteindelijke koopcontract is de bepaling niet terug te vinden, zeggen ze, en dat klopt. De Ford-dealer waarbij Cena zijn GT heeft gekocht, heeft geen verkoopbeperking in het uiteindelijke contract opgenomen. Het is dus nu aan de rechter welk document het zwaarst weegt: de orderbevestiging of het koopcontract. Andere Ford GT-eigenaren kijken waarschijnlijk met grote interesse naar deze zaak. Als de rechter Cena in het gelijk stelt, kunnen zij hun 500.000 euro kostende GT ook met winst verkopen.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.