Autovisie
Autovisie Nieuws 16 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Gelekt! Nieuwe Volvo V60 is V90 in het klein

De Volvo V90 is wat ons betreft een uitstekend geslaagde stationwagon, maar zijn strakke, typisch Scandinavische lijnen werken misschien nog wel beter op de nieuwe V60. Kijk, en oordeel zelf.

150934-new-volvo-v60-2018-2

Officieel wordt de Volvo V60 pas ergens volgende week onthuld, maar de website Automotosvijet wist alvast twee persplaten op te duiken. En wat we daarop zien is niet verrassend. In de V60 herkennen we natuurlijk overduidelijk de V90, al onderscheid de kleinere van de twee zich duidelijk met een aantal sportiever ogende details.

Oplopende lijn

Zo is daar een schuin oplopende lijn die van de voorbumper, over de portieren, naar de achterbumper loopt en zien we een scherp aangezette vouw van de achterlichten naar net onder de c-stijl lopen. We gaan er overigens vanuit dat de V60 op deze foto’s een T8-versie is, gezien de vier trapeziumvormige uitlaatmonden die hij heeft.

T8 Twin Engine

Op motorgebied volgt de V60 waarschijnlijk de XC60. Er komt dus een T5 (250 pk), een T6 (310 pk) en een T8 Twin Engine (407 pk). Diesels levert Volvo in de vorm van de D4 (190 pk) en de D5 (235 pk). Alle aandrijflijnen zijn gekoppeld aan een achttraps automaat. De nieuwe Volvo V60 wordt komende week voorgesteld en staat begin maart op de Autosalon van Genève.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.