Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Ford roept 634.000 SUV’s terug wegens brandgevaar

De Amerikaanse autofabrikant Ford Motor roept wereldwijd 634.000 SUV’s terug vanwege brandgevaar. De auto’s moeten terug naar de garage omdat de benzine-injectoren mogelijk gescheurd zijn, maakte het concern bekend.

Daardoor kan benzinelekkage ontstaan, waardoor de auto in brand kan vliegen. Het gaat om de modellen Bronco Sport en Escape met driecilinder 1.5 liter motor. De auto’s zijn gebouwd sinds 2020.

Signalen gescheurde benzine-injectoren

Een van de eerste signalen van een gescheurde injector is een sterke benzinelucht. Ford heeft inmiddels twintig meldingen van branden ontvangen door het euvel. In drie gevallen vlogen ook nabijgelegen gebouwen in brand.

Geen Nederlandse Ford onderdeel van terugroepactie

Hoewel het een grote terugroepactie is, zijn er geen Nederlandse Ford bij betrokken. De Escape en Bronco zijn allebei nog niet geleverd in Nederland. Echter, de Bronco komt wel naar ons land.

Ford Bronco komt naar Nederland

Snel hoef je het model niet in de Nederlandse showrooms te verwachten. Pas eind 2023 komt het model naar Nederland.

Ford Bronco, terugroepactie, SUV's
Ford Bronco.

Met welke motor de Bronco op de Europese markt komt, is ook nog niet bekend. Ford levert de offroader in de Verenigde Staten met een 2,3 liter viercilinder en zescilinders met een slagvolume van 2,7, 3,0 liter en dus de 1.5 driecilinder waar de problemen mee zijn.

Prijslijst Ford Bronco

Autovisie struinde al even de prijslijst van de Ford Bronco door, en kwam daar bijzondere opties tegen. Zo kan je kiezen welke kleur sleepogen je wil.

Welke kleur sleepogen voor de Ford Bronco wordt het?

Standaard levert Ford ze in zwart, maar je kan ook kiezen voor blauw, oranje of rood. Per set betaal je er in Amerika precies 160 dollar voor. Voor dat geld zijn de ogen wel gepoedercoate. De kleur van het item is pure luxe. Je kunt ze ook zwart laten. De trekogen zelf zijn immers puur functioneel. Ten minste, als je van offroad-rijden houdt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.