Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Ford maakt van jouw Mustang Mach-E een escape room

Elektrische auto’s en entertainment zijn door Tesla onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met het stuur in de Amerikaanse EV’s kun je bijvoorbeeld klassieke Atari-videogames spelen. Ford gaat nu nog een stapje verder, en maakt van de Mustang Mach-E een heuse escape room.

Al is het in dit geval niet een echte escape room. Ford laat weten dat spelers op elk gewenst moment de auto kunnen verlaten, zonder dat het spel wordt opgegeven. Dat is wel anders dan bij een echte escape room. Ook stopt het spel onmiddellijk als de auto begint te rijden.

Via een app op je telefoon

De game is te installeren op een iOS-apparaat. Deze is vervolgens via Apple CarPlay met de auto te verbinden. Vervolgens kan de game van start gaan. Spelers gaan in de game op geheime missie om een pakket af te leveren. Via de luidsprekers worden de verschillende opdrachten duidelijk gemaakt. De elektrisch verstelbare stoelen, elektrische achterklep, airconditioning en koplampen worden allemaal op een bepaald moment in het spel vanzelf geactiveerd.

Ford voorziet nieuwe Ranger Raptor van Ford GT-techniek

Hoewel deze functionaliteit grappig is, lijkt het op het eerste gezicht natuurlijk nogal nutteloos. Toch zit er volgens Ford een serieuze kant aan de game in de Mustang Mach-E. “Het creëren van interactie tussen voertuig en bestuurder zou nieuwe mogelijkheden kunnen opleveren voor bijvoorbeeld een interactieve handleiding of zelfs rijcoaching”, zegt Carsten Starke, technisch expert wat betreft interieur- en klantenervaring bij Ford.

Nog niet te downloaden voor eigenaren van een Ford Mustang Mach-E

Eigenaren van een Ford Mustang Mach-E kunnen niet direct naar de App Store gaan om de game te downloaden. Het spel is op dit moment nog een concept. Of hij uiteindelijk ook echt als downloadbare app verschijnt, is nog onbekend. Toch ziet Ford in de toekomst meer van dit soort functionaliteiten voor zich. Het bedrijf laat weten: “Het kan zelfs een blik in de toekomst werpen waarin toepassingen bestuurders en passagiers zichzelf zouden kunnen vermaken of informeren, terwijl ze wachten bij een laadstation of misschien in de toekomst in een autonoom voertuig rijden.”

Bizar: Ford ontwikkelt ‘benzinegeurtje’ voor eigenaren Mustang Mach E

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.