Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 18 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Bizar: Ford ontwikkelt ‘benzinegeurtje’ voor eigenaren Mustang Mach E

Ja, je leest het goed. Ford heeft een geur ontwikkeld voor eigenaren van een Mustang Mach E, die verlangen naar de ‘ouderwetse’ luchtjes van een benzinemotor.

En nee, het is geen 1 april, maar midden juli. Hoewel Ford de parfum, want dat is het, niet gaat verkopen, is het een manier om ‘de mythes rond elektrische auto’s te verdrijven’ en ‘de traditionele autoliefhebbers te overtuigen van het potentieel van elektrische auto’s’, aldus Ford in een officieel persbericht.

Missen van benzine

Via een enquete kwam de autobouwer er namelijk achter dat een op de vijf automobilisten de geur van benzine het meest zouden missen bij de overstap naar een elektrische auto. Bijna 70 procent van de ondervraagden gaf aan de geur van benzine tot op zekere hoogte te gaan missen.

Mustang Mach Efteling : gezinsattractie

En dus komt Ford die mensen tegemoet. Het heeft een luchtje onder de naam – wacht even – Mach Eau ontwikkeld. Die parfum ruikt niet naar benzine, maar het is een geur ‘die rokerige akkoorden, aspecten van rubber en zelfs ‘dierlijke’ elementen combineert om een knipoog te geven naar het Mustang-erfgoed’. Het luchtje is ontwikkeld door het gerenommeerde Olfiction, in samenwerking met onder andere de British Society of Perfumers. Hebben ze dus wel zeer serieus opgepakt bij Ford.

Indruk van paarden

Er is volgens de autobouwer gekeken naar de chemicaliën die worden uitgestoten door auto’s en motorfietsen. De ontwikkelaars van de parfum kwamen uit op de amandelachtige geur van benzaldehyde en paracresol. Dat laatste is volgens de makers ‘essentieel voor het creëren van een rubberachtige geur van banden’. Verder zijn er blauwe gember, lavendel, geranium en sandelhout toegevoegd, die samen voor metaalachtige, rubberachtige en rokerige accenten zorgen. Het dierlijke element wordt niet door Ford gespecificeerd, maar moet een ‘indruk van paarden’ geven. Past natuurlijk perfect bij een auto als de Mustang.

Klimaatmaatregelen Brussel: ‘Tanken hoe dan ook nog duurder’

“Afgaande op onze onderzoeksresultaten, is de zintuiglijke aantrekkingskracht van benzineauto’s nog steeds iets dat automobilisten niet willen opgeven. De Mach Eau-geur is ontworpen om ze een vleugje brandstofgeur te geven waar ze nog steeds naar hunkeren. Het blijft lang genoeg in de auto hangen, zodat die samen met de prestaties van de Mustang Mach E GT alle twijfels doen verdwijnen”, zo stelt Jay Ward, directeur bij Ford Europe Product Communications.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.