Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Ford Fusion krijgt facelift en 325 pk sterk Sport-model

De Ford Fusion – die wij hier kennen als de Mondeo – heeft op de autoshow van Detroit niet alleen een facelift gekregen, maar ook nieuw topmodel: de 325 pk sterke Fusion Sport.

De Sport haalt zijn vermogen en zijn koppel van 475 Nm uit een 2,7 liter V6, die is gekoppeld aan een zestraps automaat en vierwielaandrijving. Ford is zelf nogal trots op de Fusion Sport, want in het begeleidende persbericht meldt het merk triomfantelijk dat de zescilinder van het model sterker is dan die van de BMW 340i, Honda Accord V6 en Toyota Camry V6. Aan de buitenkant is de Fusion Sport te herkennen aan zijn zwarte gaasgrille, 19 inch lichtmetalen wielen, kofferbakspoiler en vier uitlaatmonden.

“De Sport haalt zijn vermogen en zijn koppel van 475 Nm uit een 2,7 liter V6”

De facelift van de Ford Fusion is subtiel. Het vernieuwde model is vooral te herkennen aan de hertekende grille (de ‘mondhoeken’ ervan zijn iets scherper), de iets anders gestileerde koplampen en de chromen strip die nu door de achterlichten loopt. De Fusion Hybrid en Energi (de plug-in hybride-variant) hebben software-updates gekregen, waardoor ze volgens Ford nog efficiënter met brandstof zullen omgaan. De opgewaardeerde Ford Fusion komt in de Verenigde Staten in de zomer op de markt. Wanneer ‘onze’ Mondeo een facelift krijgt, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.