Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

De auto is 130: Mercedes-AMG viert met S 63 Edition 130

Driewerf hoera, de automobiel bestaat officieel 130 jaar. In 1886 bouwden Carl Benz en Gottlieb Daimler afzonderlijk van elkaar vrijwel gelijktijdig de eerste auto met een verbrandingsmotor. Om dat heuglijk feit te vieren, introduceert het concern dat voortvloeide uit de samenwerking tussen Daimler en Benz de Mercedes-AMG S 63 4Matic Cabriolet Edition 130.

De toevoeging Edition 130 heeft een dubbele betekenis. Het getal 130 is een directe verwijzing naar de 130 jarige geschiedenis van de auto. Daarnaast duidt het getal de oplage van het actiemodel aan.

De carrosserie van alle 130 exemplaren van de Mercedes-AMG S 63 4Matic Cabriolet Edition 130 is alubeam zilver, waarbij de softtop in bordeauxrood is uitgevoerd. Mercedes zet de auto op matzwarte lichtmetalen wielen in 20 inch formaat met een tienspaaks design.

“In april start de levering van de 585 pk sterke cabriolet”

Het interieur is rood/zwart, waarbij de bekleding is uitgevoerd in Designo nappaleer, al biedt Mercedes de klant de mogelijkheid om het binnenwerk in zogeheten crystal grey/black uit te voeren. Een badge op de middentunnel onderstreept het bijzondere karakter van de gelimiteerde uitgave.

Alle 130 kopers ontvangen bij aanschaf een autopyjama met ‘Edition 130 – 1 of 130’-opschrift en een Welcome Package met een Edition 130-sleutelhanger en een aluminium sleutelbox. In april start de levering van de 585 pk sterke cabriolet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.