Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 5 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Opgeleukte Ford EcoSport is aanstaande: de Active

De honger naar SUV en crossovers lijkt niet te stillen, maar er is volgens Ford nog een categorie modellen waar een grote vraag naar is en dat zijn opgehoogde en opgeleukte modellen. Ford noemt ze Active. En dat typeplaatje komt binnenkort op het volgende model van Ford, de EcoSport.

Specifieke Active-kleur

Juist, de EcoSport. Waar de Active-aanduiding nu te vinden is op een traditionele hatchback of stationwagon in de vorm van de Fiesta en Focus, daar gaat Ford nu een SUV van de Active-behandeling voorzien. Hoe overigens de lijst met aanpassingen voor de nieuwste Active eruit ziet, is nog niet bekend. Op een eerste plaagfotootje laat Ford alleen kunststoffen opzetstukken voor de wielschermen zien, vergezeld van een specifieke Active-kleur. Verdere details volgen op 6 november, wanneer het doek van de EcoSport Active wordt getrokken.

Roemeense broers

De komst van de EcoSport Active is de bevestiging van Ford dat het inderdaad met de compacte SUV doorgaat. De fabrikant liet dat tijdens de onthulling van de ook voor het B-segment ontwikkelde Puma reeds weten. Het merk benadrukte toen dat de eveneens in Roemenië gebouwde EcoSport naast de Puma blijft bestaan.

Ver-Europeest

Met de komst van de EcoSport Active geeft Ford weer aandacht aan het kleinste SUV-model. De lijst met aanpassingen en verbeteringen voor de SUV is langer dan voor welk recent Ford-model ook. Het model werd overigens nooit met het oog op de Europese markt ontwikkeld. De auto was bedoeld voor Azië en Zuid-Amerika. Door de enorme stijgende vraag naar SUV’s in Europa besloot Ford om de EcoSport ook hier aan te gaan bieden.

Om geen tijd te verliezen bracht het Amerikaanse merk de Aziatische versie hier uit. Ondertussen verscheen de EcoSport in de Duitse kraamkamer van het merk, waar de eerste serie modificaties werden uitgewerkt. De EcoSport werd ver-Europeest door een betere kwalitatieve afwerking, verbeterde geluidsisolatie en verfijnde onderstelafstelling. Het reservewiel verdween van de achterzijde. Later kreeg de compacte SUV een optische facelift en volgde nog een reeks aanpassingen om de EcoSport competitief in zijn klasse te houden.

Opgeruigd

Met de Active brengt Ford nu weer een EcoSport die er iets ruiger uitziet. Omdat de EcoSport als SUV al een hoge auto is, lijkt het onwaarschijnlijk dat Ford deze zoals eerdere Active modellen verder zal verhogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.