Autovisie
Autovisie Video 4 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit kost een Formule 1-auto! – Sjoerds Weetjes #206

Dat een Formule 1-auto in de bandenstapels de kassa van de bewuste renstal flink doet rinkelen, mag duidelijk zijn. Maar ook lichte schades kosten al snel in de tienduizenden euro’s. Wat is het prijskaartje van een voorspoiler of een bodemplaat? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen zet het op een rijtje. 

De heren Formule 1-renstallen laten zich niet publiekelijk uit over de onderdeelprijzen van een Formule 1-auto. Maar dankzij enkele insiders kunnen we een globale prijslijst samenstellen. Het duurste onderdeel is uiteraard de monocoque, maar wat kost een stuurwiel, een motor of een voorspoiler? De volgende keer als je Red Bull-rijder Max Verstappen of Ferrari-rijder Sebastiaan Vettel zijn stuurtje uit de cockpit ziet gooien, denk dan direct dat bij volledige schade van dat hoekige stuurwiel je voor hetzelfde bedrag een gebruikelijke Toyota GT86 kunt kopen. En wanneer de voorvleugel volledig stuk gaat, het team een post afschrijft ter grootte van een nieuwe BMW M4. 

Kopen van een Formule 1-auto

Ben je benieuwd hoe je een Formule 1-auto koopt? Op die vraag heeft Sjoerd al eerder antwoord gegeven, in de vorige aflevering van Sjoerds Weetjes. In nummer 205 vertelt hij je alles over het aankoopproces van zo’n bijzondere bolide.

Sjoerds Weetjes

In de leerzame Autovisie-serie Sjoerds Weetjes vertelt Sjoerd van Bilsen je wekelijks een achtergrondverhaal, zoals dit maal over het opmerkelijke stuurwiel van de C4 en de DS. Eerder legde hij uit hoe DS op het idee kwam van wegdraaiende koplampen en waarom de Citroën C5 Aircross opnieuw naar de tekentafel moest. Hij onthulde als eerste wereldwijd de Bugatti Divo, de DS X E-Tense en de Bugatti Centodieci, legde hij uit waarom enkele modellen nepuitlaten hebben en vertelde het verhaal achter de knipperende dakantenne van de Mini Clubman. De reeks Sjoerds Weetjes is een productie van Autovisie en is te zien via Youtube.com of via www.autovisie.nl.  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.