Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 2 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Weer opfrisser voor Ford Ecosport

Als er een recent Ford-model is dat de ontwikkelings- en designafdelingen van het merk bezighoudt, is dat de Ford Ecosport wel. De compacte SUV ondergaat binnenkort een restyling, getuige deze foto’s van een deels gecamoufleerd exemplaar. En de Amerikaanse autobouwer had het model al meerdere malen opgewaardeerd.

Ford Ecosport - Autovisie.nl -3

De aanstaande facelift is de grootste binnen de serie modificaties die de Ecosport de afgelopen twee jaar heeft ondergaan. Ford past de styling van de compacte SUV aan, zodat het ontwerp van Fords kleinste softroader aansluit om de modernere gezichten van de Kuga en Edge. De trapeziumgrille wordt in de vernieuwde uitgave nadrukkelijker geaccentueerd.

Hoger niveau

Wat Ford nog meer in petto heeft, is niet bekend. Wellicht zorgt de autobouwer ervoor dat de afwerking en aankleding van het model op een nog hoger niveau wordt getrokken. Nog hoger inderdaad. Sinds de marktintroductie van de Ford Ecosport in Nederland heeft het merk al verschillende malen kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd aan de aankleding en afwerking.

Kwaliteitsbeleving

Ford heeft inmiddels aangegeven de Ecosport te snel op de Europese markt te hebben gelanceerd. De auto was weliswaar klaar, maar de kwaliteitsbeleving van het product voldeed nog niet aan die van de Europese smaak. De Amerikanen wilden echter snel profiteren van de enorme vraag naar compacte SUV’s, zodat het snel handelde. Onder andere de afwerking en de rij-eigenschappen waren echter niet wat de Europese consument van een Ford verwachtte.

Roemenië

De vernieuwde Ford Ecosport komt pas volgend jaar op de markt. De fabrikant grijpt de marktintroductie van de aangepaste SUV aan om de productie te verplaatsen. Vanaf 2017 heeft de bouw van de Ecosport in Roemenië plaats, in de fabriek waar nu de B-Max van de band rolt. De huidige exemplaren zien in India het levenslicht.

Foto’s Autovisie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.