Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Fisker Ocean is officieel op Europees grondgebied

De Fisker Ocean is in Europa. Het langverwachte model is nu te zien op ‘t Mobile World Congress in Barcelona.

En dus weten we nu wel wanneer-ie naar Nederland komt, toch? Niet echt, want heel veel nieuws over de elektrische SUV krijgen we eigenlijk niet. Fisker heeft de Ocean dan wel z’n Europese debuut gegeven, heel concrete informatie over de auto krijgen we niet.

Magna

We weten al dat Fisker in november begint met de productie van de Ocean. Dat gaat het doen in Oostenrijk, want autogigant Magna neemt de productie op zich. Fisker laat nu weten dat ‘geselecteerde Europese landen’ de auto ‘snel na de productiestart’ kunnen verwachten.

Wat die geselecteerde landen zijn, is nog even onduidelijk. Opvallend genoeg geeft Fikser wel aan wat de prijs van de Ocean in Spanje is. Niet per se een land waar de Europese auto enorm populair is, maar toch. De kersverse autobouwer meldt dat de Ocean daar vanaf 41.900 euro te koop is.

Verschillende configuraties

Maar of het die auto is die de Europeaan direct kan bestellen, is nog maar de vraag. Fisker gaat de Ocean namelijk in verschillende vormen aanbieden, met verschillende configuraties wat betreft motoren en accupakket. Het topmodel krijgt in ieder geval een batterij die een actieradius van maximaal 630 kilometer mogelijk maakt. Twee motoren maken van de Fisker Ocean een vierwielaandrijver met ruim 500 pk.

Veel lager op de ladder staat de Sport-uitvoering. Die zou zo’n 400 kilometer ver moeten komen op een lading stroom. De elektromotoren zijn in die Ocean goed voor zo’n 280 pk. Het is echter waarschijnlijk dat Fisker eerst met de veel potentere en luxere variant op de markt komt, die dus ook een stuk duurder is.

Garantie en prijs Fisker Ocean

Fisker meldt bovendien wat de plannen zijn omtrent garantie. Het geeft een basisgarantie van zes jaar of 100.000 kilometer, maar 10 jaar of 160.000 kilometer garantie op de aandrijflijn en batterij.

Over de Europese plannen zal binnenkort waarschijnlijk snel meer duidelijk worden. De kans is natuurlijk groot dat landen als Duitsland, Noorwegen, Frankrijk en ook Nederland door Fisker worden geselecteerd als markten voor de Ocean. Dat zijn immers de landen waar elektrische auto’s bovengemiddeld populair zijn. Bovendien heeft Fisker onlangs een kantoor in München geopend. Het is ook van plan om snel in andere landen faciliteiten te openen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.