Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Fisker Ocean vanaf deze maand ook voor Europa, heeft een prijs

Eind deze maand kunnen wij Europeanen ook de volgend auto van Henrik Fisker aanschouwen. De Deen neemt zijn Ocean mee naar Barcelona.

Daar beleeft de Ocean, door Fisker zelf betiteld als ‘duurzaamste elektrische auto, zijn Europese debuut. Het gebeurt dus in Barcelona, waar het Mobile World Congress plaatsvindt. Vanaf 28 februari tot 3 maart laat de Ocean z’n gezicht zien.

Graz

Die auto is zo goed als productierijp, want Fisker is van plan om eind dit jaar met de productie van het model te beginnen. Dat doet het niet zelf, maar in samenwerking met Magna in het Oostenrijkse Graz. Een grote en betrouwbare partner dus, die in eerste instantie zo’n 60.000 auto’s per jaar moet bouwen. Dat moeten er een jaar later, in 2024, ‘enkele honderdduizend’ zijn.

Aanvankelijk komt de Fisker Ocean in drie uitvoeringen op de markt. Onderaan de ladder staat de Sport-uitvoering, die zo’n 400 kilometer op een volle batterij kan rijden. Over de accucapaciteit is echter nog niets bekend, maar het zou naar verluidt gaan om een 80 kWh-accu. Het vermogen bedraagt 279 pk.

Ruim 500 pk

Daarnaast levert Fisker veel sterkere uitvoering met vierwielaandrijving en een grotere accu. Opnieuw is er nog geen informatie over de capaciteit, maar het bereik van die versies moet op papier boven de 560 kilometer uitkomen. Dat geldt ook voor het vermogen, want de sterkste Oceans hebben ruim 500 pk.

Over Europese prijzen was het lang gissen, maar nu weten we ongeveer wat de Fisker Ocean hier gaat kosten. In een recent persbericht laat de fabrikant namelijk weten dat de elektro-SUV in Sport-trim minstens 34.990 pond gaat kosten. Dat is omgerekend 41.500 euro en veel meer dan de basisprijs in de Verenigde Staten. Daar kost de goedkoopste Ocean namelijk omgerekend zo’n 33.000 euro.

Gaat Henrik Fisker nu écht de ‘duurzaamste elektrische auto’ ooit bouwen?

PEAR

Ondanks het feit dat de Ocean dus nog op de markt moet verschijnen, loopt Fisker al met heel wat nieuwe ideeën rond. Zo werkt het aan een elektrische pick-up onder de naam Alaska én is het van plan om in samenwerking met Magna te beginnen met Project PEAR. De auto die daaruit voortvloeit moet ‘minder dan 30.000 dollar’ kosten. Wat voor auto het precies wordt, is echter nog onduidelijk. Fisker zegt momenteel het complete autoconcept te herzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.