Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Fisker komt na de Ocean met deze compacte EV

Fisker timmert hard aan de weg. De fonkelnieuwe Fisker Ocean zal vanaf november gebouwd worden en daar zal het in de toekomst niet bij blijven. Het bedrijf heeft namelijk bevestigd dat het in 2024 zal beginnen met het produceren van een tweede voertuig. De Fisker Pear zal in de Amerikaanse staat Ohio in elkaar geknutseld worden.

Computerfabrikant Foxconn werkt al een tijdje samen met Fisker. De twee gaven eerder ook al aan plannen te hebben voor een gezamenlijk voertuig, onder de noemer Pear. Die auto zal het levenslicht zien in Foxconns fabriek in Ohio. Het uiteindelijke model moet straks ‘minder dan 29.000 dollar’ kosten.

Grootste plannen

Als de fabriek eenmaal op stoom geraakt is, is het de bedoeling dat er ieder jaar 250 duizend exemplaren van de band rollen. Ceo Henrik Fisker is ervan overtuigd dat de Pear veel nieuws te bieden heeft. “De Pear zal een revolutionair voertuig worden dat in geen enkel bestaand segment past.” Bovendien zal ook het exterieur tot de verbeelding spreken. “Het mdoel zal niet alleen nieuwe lichttechnologie bevatten, maar ook een voorruit die geïnspireerd is door die van een zweefvliegtuig. Dit zorgt voor meer zicht”, aldus Fisker. Precies zoals we van de ambitieuze Deen verwachten, dus.

Fisker geeft ons met de bovenstaande teaser een beeld van hoe de auto eruit komt te zien. Op de neus zien we inderdaad een futuristisch uitziende lichtstrip. Daarnaast is ook zichtbaar dat de voorruit in de hoeken wat krom loopt. “Onze groep ingenieurs is hard aan het werk om nieuwe features en high-tech oplossingen voor de Pear te ontwerpen die zullen veranderen hoe we een auto in de stad gebruiken”, vertelt de CEO. Fisker wil dus voorop lopen wat betreft technologie. In een uitgebreid interview in Autovisie 7 zei hij nog: “Ons doel is om van de auto weer een belangrijke drager van toonaangevende technologie te maken, net als vroeger.”

De Fisker Ocean

Zoals gezegd verdubbelt de Pear het modellengamma van Fisker. De productie van de Ocean zal op 17 november beginnen in Oostenrijk. De Fisker Pear komt later als compacte EV wat lager in de pikorde te staan dan de Ocean. Er is nog niet bijster veel bekend over de Ocean, maar wat we wel weten is dat de prijs in Spanje €41.900 zal bedragen en het model daarmee een stuk duurder is dan de Pear. Overigens is de fabrikant van plan om rond dezelfde tijd een sportwagen op de markt te brengen. Ook heeft het al plannen gedeeld omtrent een pick-up. Maar zoals altijd bij Henrik Fisker moeten we afwachten wat er écht verschijnt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.