Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Audi A1 Citycarver mag nu elke weg op

De Audi A1 Citycarver heeft een nieuwe naam. Hij gaat nu als allstreet door het leven en mag dus elke weg op!

Een beetje flauw, maar de naamsverandering die Audi doorvoert op de robuust ogende A1 is dat eigenlijk ook een beetje. Want wat betekent het precies? Is de reguliere Audi A1 niet voor elke straat bedoeld? Waarom Audi een naamsverandering doorvoert, is onduidelijk. Wellicht is het een manier om de A1 weer onder de aandacht te brengen. Hij kan het wel gebruiken. De A1 kreeg in 2022 tot nu toe 226 keer een kenteken. Een enorm verschil met de registratiecijfers van broertjes Fabia (602 stuks), Ibiza (492) en Polo (1130).

4 centimeter hoger

De Audi A1 Citycarver kenden we al als het iets stoerdere broertje van de Sportback. Hij staat 4 centimeter hoger op z’n wielen. Ook heeft-ie contrasterende wielkasten en bodembescherming, voor de stoere looks. Maar dat deze, nu allstreet gedoopte A1 niet heel veel meer kan dan z’n bravere broer, mag duidelijk zijn.

Verder verandert er eigenlijk niets aan de A1. Onder de kap kun je kiezen uit verschillende TFSI-motoren, met 95, 110 of 150 pk. Laatstgenoemde komt enkel met een zeventraps automaat, de 95 en 110 pk-versie komen standaard met een handgeschakelde zesbak. Hoeveel de Audi A1 als allstreet kost, is nog niet bekend. De Citycarver stond vanaf 31 mille op de prijlijst: zo’n 2500 euro meer dan de instap-A1.

Audi A1 krijgt geen opvolger

De naamsverandering is waarschijnlijk een van de laatste stuiptrekkingen van de Audi A1. Vorig jaar liet topman Markus Deusmann al weten dat er geen opvolger voor het model komt. “We weten dat het aanbieden van auto’s met verbrandingsmotoren in de kleinere segmenten lastig zal zijn omdat de kosten omhoogschieten”, vertelde hij destijds. “Daarom zullen we afscheid nemen van dat segment.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.