Autovisie
Autovisie Nieuws 28 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Subtiele facelift voor Fiat 500X

In navolging van de vernieuwde Jeep Renegade presenteert Fiat nu de opgefriste 500X. De twee SUV’s delen veel technologie met elkaar. Veel noviteiten op de 500X kennen we daarom al van de Renegade, waaronder een nieuwe 1,0-liter driecilinder benzinemotor.

Subtiele aanpassingen

Je moet twee keer kijken om de vernieuwde 500X te herkennen. We bespeuren nieuwe LED-koplampen en nieuwe achterlichten die net als bij de kleine 500 zijn ‘gevuld’ met een vak in carrosseriekleur. Nieuwe bumpers en nieuwe dagrijverlichting maakt het faceliftfeest compleet aan de buitenkant.

Nieuwe klokkenwinkel

Het interieur is ook opgefrist, onder meer met betere materialen en een nieuwe klokkenwinkel met twee analoge klokken een 3,5-inch TFT-display ertussen. Verder installeert Fiat naar wens een 7-inch Uconnect HD Live-infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto-ondersteuning. Traffic Sign Recognition, Speed Advisor en Lane Assist zijn standaard. Er is keuze uit de uitvoeringen Urban, City Cross and Cross.

Motorkap

Het grootste nieuws bespeuren we onder de motorkap. Fiat levert de 500X net als de Renegade – beide modellen worden gebouwd in het Italiaanse Melfi – met nieuwe drie- en viercilinderbenzinemotoren met turbotechnologie.

Benzinemotoren

Nieuw is de 1,0-liter driecilinder turbomotor met 120 pk en 190 Nm. Deze wordt geleverd met voorwielaandrijving en een handgeschakelde zesbak. Er is ook nog een 1,3-liter viercilinder turbomotor met 150 pk en 270 Nm koppel, in dit geval gekoppeld aan een zestraps DCT-automaat met dubbele koppeling en voorwielaandrijving. Tot slot is er nog een 110 pk sterke 1,6-liter E-Torq-benzinemotor met handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving.

Diesels

Dieselen kan ook met verschillende MultiJet II Turbo Diesel-motoren. Er is keuze uit een 1.3 MultiJet II met 95 pk en 200 Nm (handgeschakelde zesbak, voorwielaandrijving), 1.6 MultiJet II met 120 pk en 320 Nm (handgeschakelde zesbak, voorwielaandrijving) en een 2.0 MultiJet II met 150 pk en 350 Nm (negentraps automaat en vierwielaandrijving).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.