Autovisie
Autovisie Nieuws 28 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Een BMW M1 aan de muur, waarom niet?

Van twee BMW M1’s met schade, naar één magnifiek exemplaar voor aan de muur. Als geld geen rol speelt, blijkt de BMW M1 prachtige muurdecoratie.

Magische letter-cijfer-combinatie

Noem een iconische BMW en al vrij snel spreek je de magische letter-cijfer-combinatie M1 uit. De BMW M1 geniet niet alleen een iconische status maar is ook nog zeer zeldzaam. Tussen 1978 en 1981 produceerde BMW slechts 453 exemplaren. Zelfs M1’s met schade brengen nog goud geld op.

BMW M1 muurdecoratie 2

PKI

Een internetgebruiker met de naam PKI op de website Bring A Trailer wilde dolgraag een BMW M1 bezitten. Hij kwam op het idee om van twee BMW M1’s met schade één prachtig exemplaar te maken. Hij vond een zwarte BMW M1 die helaas door brand deels was gesmolten. Uiteindelijk vond hij nog een rode BMW M1 die betrokken was geweest bij een ongeluk met als gevolg flinke neusschade.

Kunstwerk

Uiteindelijk koos PKI ervoor om van de twee M1’s niet één rijdende M1 te maken, maar om er juist een kunstwerk voor aan de muur van te maken. De auto heeft nu eenmaal een lichtgewicht frame. Door een team van specialisten werd er weken gewerkt aan het kunstwerk. In juni 2018 was het moment suprême eindelijk daar. “Ik had een BMW M1 aan mijn muur”, aldus PKI.

Time-lapse video

In onderstaande time-lapse video zien we hoe de BMW M1 aan de muur werd bevestigd middels een ingenieus liftsysteem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.