Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Feest: 500.000 x Fiat 500X

Feest in Fiats Melfi-fabriek want het half miljoenste exemplaar van de 500X rolde daar van de band. De autobouwer had precies vijf jaar nodig om de mijlpaal te bereiken. Fiat 500X

De Fiat 500X is het Italiaanse antwoord op de wereldwijde vraag naar compacte crossovers. Het merk introduceerde het model in 2014 op de markt. In eerste instantie alleen in Europa, later ook elders waaronder de Verenigde Staten. Sindsdien heeft de 500X zich altijd veilig tussen de tien best verkochte SUV’s in Europa genesteld, al had Fiat zelf er meer van verwacht. De afzetcijfers hadden hoger moeten liggen, vindt de autobouwer.

Plug-in hybride

Fiat heeft de 500X sinds de marktintroductie geen grote make-over gegeven. De auto is slechts op kleine punten verbeterd en onder handen genomen. Op motorisch vlak vonden tot nu toe de grootste aanpassingen plaats. De fabrikant introduceerde een nieuwe viercilinder motor voor de SUV. Binnenkort voegt de fabrikant een plug-in hybride-aandrijflijn aan het leveringsprogramma toe. De uitvoering debuteerde afgelopen maart op de Autosalon van Genève.

Renegade

De 500X komt voort uit een samenwerking met Jeep, dat op dezelfde basis de Renegade ontwikkelde. De twee rollen gebroederlijk van dezelfde Melfi-productielijn in Zuid-Italië en gaan van daaruit naar meer dan 100 landen wereldwijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.