Autovisie
Autovisie Nieuws 28 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Iconische livery voor Ford GT

De Ford GT Heritage Edition van 2019 heeft voor veel liefhebbers een wel heel herkenbare livery. De versie is een eerbetoon aan de door Gulf Oil gesponsorde Ford GT40 van weleer.

Wereldwijde sensatie

Het is misschien wel de beroemdste livery in de autosport: de Gulf livery. “De GT40 uit 1968 met chassisnummer #1075 werd vrij snel een wereldwijde sensatie nadat de auto vier keer op rij Europese rivalen op het circuit versloeg”, zegt Joe Hinrichs, Ford president, global operations. Omdat het precies vijftig jaar geleden is dat de GT40 won, komt Ford nu binnen het Heritage-programma met deze historisch verantwoorde livery voor de nieuwe Ford GT.

Ford GT Heritage Edition 2019

Ford levert voor de GT Heritage Edition 2019 een optioneel pakket met zichtbare koolstofvezel componenten voor zowel het in- als exterieur. Voor 2019 bestaat dit pakket uit “No. 9”-graphics op de kap en deuren en voor 2020 gebruikt Ford “No. 6”-graphics. Waarom? Dezelfde Ford GT40 reed Le Mans in 1968 en 1969 met verschillende nummers.

Oranje remklauwen

De Ford GT Heritage Edition heeft zichtbaar in koolstofvezel uitgevoerde A-stijlen en unieke 20-inch lichtmetalen wielen met hoogglans zwarte accenten. Oranje remklauwen en zilverkleurige zijspiegelkappen maken het feest compleet. Althans, aan de buitenkant. Binnenin gebruikt Ford zogeheten Ebony Alcantara voor de afwerking van de stoelen, het instrumentenpaneel, de stijlen, de hemelbekleding en het stuurwiel. De stitching op de stoelen is geïnspireerd op die van de GT40 uit 1968.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.