Autovisie
Autovisie Nieuws 28 aug 2018

Toyota Auris gaat weer Corolla heten

Toyota Auris wordt weer Corolla. Dat heeft de Japanse autobouwer vandaag medegedeeld. De naamswijziging volgt twee generaties na het verdwijnen van de naam Corolla.

2018-Toyota-Auris-3-1140x735
Toyota Auris wordt Corolla

Twaalf jaar geleden vond Toyota de aanduiding Corolla te oubollig klinken, omdat de naam al decennia lang gevoerd werd. Met de introductie van een compleet nieuwe generatie met een afwijkende designtaal koos Toyota ervoor om zich in het C-segment opnieuw te positioneren. Daar hoorde ook een nieuwe naam bij. Corolla maakte plaats voor Auris, zij het alleen in Europa. Autotelegraaf, de voorloper van Autovisie.nl, maakte toen het nieuws wereldkundig. Met Auris ging Toyota voor goud, want dat betekent de aanduiding in Latijn.

Wereldwijd

Maar na twee generaties Auris komen de Japanners terug op hun besluit. De fabrikant kiest voor het nieuwe model voor één naam wereldwijd. De naamsverandering gaat begin 2019 in, wanneer de nieuwe editie verschijnt. Overigens is dat nieuwe model op dezelfde architectuur als de C-HR en Prius al voorgesteld. De auto droeg toen nog het naamplaatje Auris. Wanneer de fabrikant op de Autosalon van Parijs (4-14 oktober) de nieuweling presenteert, zal er op de bilpartij nu wel Corolla staan. De nieuwe Corolla komt er als vijfdeurs hatchback, stationwagon en sedan.

01-Totaal-nieuw-tijdperk-voor-Toyota-Corolla

Bestverkochte

De naam Corolla is al vijf decennia lang onlosmakelijk met Toyota verbonden. Onder het label zijn wereldwijd al ruim 45 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het de bestverkopende productlijn onder één naam is.