Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 22 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Ferrari wil diversifiëren met andere modellen en types

Onlangs kwam Ferrari met een hybride-auto en binnenkort moet er een SUV bijkomen. Niet echt wagens die je van Ferrari verwacht, maar toch is het de bedoeling om deze trend door te zetten met nog meer andere modellen en types.

Ferrari nooit volledig elektrisch
(Afbeelding: Ferrari)

Net als andere autofabrikanten heeft Ferrari een aantal modellen en autosoorten die het al jaren voert en af en toe update. De komst van de hybride SF90 Stradale gaf onlangs het startschot voor een verandering in deze standaard strategie. Daarom komt het merk uit Maranello ook met een SUV in 2022. Maar er staan nog meer nieuwe modellen op de kalender.

Range supercar

Dit vertelde Enrico Galliera. hoofd marketing bij Ferrari, tegenover Autocar. Volgens hem moet het merk minder voorspelbaar worden. Daarom wordt er nu intern gewerkt aan nieuwe en andere producten voor de aankomende jaren. Als voorbeeld haalt Galliera de SF90 aan. Het is een auto die voorheen niet tot de basismodellen viel. Het is volgens hem een compleet nieuwe wagen met compleet nieuwe technologie en valt daarmee ook een nieuw segment waarin Ferrari nog niet aanwezig was. De SF90 valt bij de Italianen onder het nieuwe ‘range supercar’-segment.

De SF90 is niet helemaal te vergelijken met de LaFerrari, maar zet wel dezelfde prestaties neer. Dit terwijl de LaFerrari voor een zeer select publiek was, en de SF90 voor veel meer mensen bereikbaar en interessant is.

Ferrari F8 Tributo

Vijf modellen

Dit jaar heeft Ferrari de F8 Tributo (de opvolger van de 488) en de SF90 aan het publiek getoond. Het zijn de eerste twee van de in totaal vijf nieuwe modellen die het merk dit jaar gaat introduceren. De laatste in dat rijtje gaat een speciale worden volgens Galliera. Net als met de SF90 duikt Ferrari met het laatste model in een nieuw segment. Sowieso zijn alle vijf de modellen op een andere doelgroep gericht.

Met het verbreden van het aanbod gelooft Galliera dat het merk haar exclusiviteit kan vasthouden, maar toch kan groeien.”Er zijn genoeg mensen die een Ferrari willen, maar bang zijn voor de prestaties die een supercar met zich meebrengt. We hebben dan ook een gezegde: ‘different Ferraris for different Ferraristas'”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.