Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Hyundai Kona Electric mogelijk ook uit Europa

Hyundai zou overwegen om de productie van de Kona Electric voor de Europese markt onder te brengen in zijn Tsjechische fabriek. Door de verplaatsing van de productie kan het merk grotere volumes voor Europa maken en de enorme levertijden terugdringen.

duik in de prijslijst hyundai kona electric

De Zuid-Koreaanse autobouwer zelf laat zich er nog niet over uit, maar volgens het doorgaans goed geïnformeerde Business Korea wordt er serieus naar het plan gekeken. Het zou om een productievolume van 46.000 stuks gaan. Mocht dat volume inderdaad gerealiseerd worden, dan staat dat gelijk aan de jaarproductie van de Kona Electric momenteel in Zuid-Korea. Hyundai maakt ongeveer 48.000 stuks van de elektrische SUV in het thuisland.

Orderportefeuille

Als het plan doorgaat, komen de eerste exemplaren van de Europese Kona Electric in de eerste helft van de band. De Nederlandse importeur heeft momenteel een orderportefeuille van 7.500 Kona’s Electric. Daarvan zullen er vijfduizend dit jaar afgeleverd worden. De resterende 2.500 stuks worden pas in 2020 aan de kopers overhandigd. Voor de zakelijke rijders onder de kopers is levering volgend jaar nadelig, aangezien de overheid het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s onverwachts heeft verhoogd van 4 naar 8%. Elektro-auto’s kennen nog altijd een lagere bijtelling, aangezien voor andere aandrijfvormen 22% geldt.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.