Autovisie
Autovisie Nieuws 31 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Ferrari maakt nog één keer 458 Speciale

De Ferrari 488 GTB is al lang en breed op de markt, maar toch wilde een Britse klant nog een unieke Ferrari 458 Speciale. Dit is het resultaat, de one-off 458 MM Speciale.

Ferrari_458_MM_Speciale_voorkant__autovisie.nl

Zwarte a-stijl

Hij deelt zijn chassis en aandrijflijn met de Ferrari 458 Speciale, de laatste Ferrari met een atmosferische achtcilinder. Vervolgens ging het team van het Ferrari Styling Centre aan de slag om de auto te voorzien van een heel eigen uitstraling. Net als de Ferrari 288 GTO gaf het team hem een zwarte a-stijl. Hierdoor lijkt de voorruit in de zijruiten door te lopen. Hierdoor heeft hij ook wat weg van de Lotus Evora.Ferrari_458_MM_Speciale_zijkant_autovisie.nl

Andere body

Het bleef echter niet bij een lik verf. De 458 MM Speciale kreeg een compleet andere body, die met de hand van aluminium werd gemaakt. De voor- en achterbumper zijn gemaakt van carbon en de koplampen en achterlichten kregen een andere vorm. Het resultaat is dat het lijnenspel helemaal anders is geworden dan dat van een 458 Speciale, met de nodige gevolgen voor de aerodynamica. Ook opvallend: de auto heeft grote luchtinlaten aan de zijkant gekregen.

Ferrari_458_MM_Speciale_achterkant_autovisie.nl

Helemaal naar wens

De 458 MM Speciale is helemaal naar wens van zijn Britse klant gemaakt. Zo is het exterieur gespoten in een metallic witte kleur (Bianco Italia) met de Italiaanse vlag als streep over de neus en het dak. Van binnen is hij afgewerkt met donkerbruin leder.

Ferrari_458_MM_Speciale_front_3_4__autovisie.nl

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.