Autovisie
Autovisie Video 31 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Carlsson Mercedes SLK 340 klinkt waanzinnig

Een Mercedes SLK 340 bestaat toch helemaal niet? Jawel, er bestaat er één, die tuner Carlsson heeft voorzien van een 3,4 liter V8 van Judd. En dat klinkt goed. Heel goed.

Mercedes Carlsson SLK 340 - Autovisie.nl

Hillclimb

De 610 pk sterke Carlsson Mercedes SLK 340 is niet gebouwd voor circuitgebruik, maar om wereldwijd enorm snelle tijden neer te zetten tijdens Hillclimbs. De auto kwam afgelopen weekend in actie tijdens de jaarlijkse heuvelklim in het Italiaanse Usine, waar onderstaande video werd opgenomen.

SLK 340

Carlsson presenteerde de SLK 340 op de Autosalon van Genève in 2013. Toch duurde het nog ruim twee jaar voordat hij volledig uitontwikkeld was. Sinds mei vorig jaar wordt de auto ingezet in verschillende heuvelklimmen. Het doel van Carlsson en coureur Reto Meissel is om de auto ooit in te zetten in de allergrootste heuvelklim ter wereld, de Pikes Peak International Hill Climb. De SLK heeft een 3,4 liter achtcilinder die gebouwd is in Engeland door motorenbouwer Judd. Die motor perst er maximaal 610 pk en 430 Nm uit. De SLK is extreem veel lichter gemaakt door de hele carrosserie te vervangen door carbon. Het resultaat is een leeggewicht 775 kg. Ter vergelijk: een Mercedes-Benz SLK 55 AMG weegt zo’n 1.655 kg.

Mocht je er geen genoeg van krijgen, is hier nog een video van de auto tijdens de Hillclimb in Usine:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.