Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 15 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Waaghals neemt GP2-auto mee op Tsjechische snelweg!

De eigenaar van een GP2-auto met Ferrari livery, kreeg het een aantal dagen geleden op z’n heupen. Klaarblijkelijk had de persoon in kwestie zin om even ouderwets rond te touren in zijn raceauto. De auto werd daarvoor niet meegenomen naar het circuit, wat ons de meest logische optie lijkt, maar ging er ‘gewoon’ mee de snelweg op.

Het voorval gebeurde op een Tsjechië snelweg. Dit is overigens niet de eerste keer dat deze GP2-auto op de openbare weg te bewonderen is.

Een Ferrari GP2-auto op de snelweg

In de onderstaande video zie je de indrukwekkende verschijning langskomen. Als de kans zich voordoet om iemand in te halen, wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om het gaspedaal van de GP2-auto in te trappen en de gillende motor aan het werk te zetten.

Iets zegt ons dat de GP2-auto in kwestie niet voldoet aan de Tsjechische reglementen omtrent de hoeveelheid geluid die een auto op de snelweg mag produceren…

Niet de eerste keer

Het al vrij bijzondere verhaal wordt nog indrukwekkender wanneer je je realiseert dat dit de tweede keer is, dat deze specifieke ‘Ferrari’ in het wild wordt gespot. Twee jaar geleden trotseerde de eigenaar ook al de Tsjechische snelwegen in zijn GP2-auto.

Jij kan de eigenaar worden van de eerste F1-auto van Michael Schumacher

De Ferrari GP2-auto werd destijds gespot op de D4 snelweg tussen de Tsjechische steden Příbram en Dobříš. De Tsjechische autoriteiten riepen de hulp in van getuigen om de eigenaar van de auto te achterhalen. De consequenties van de joy-ride zouden in ieder geval peperdure boetes omvatten.

Schumachers F300 kan voor 4,5 miljoen euro van jou zijn!

De politie wist de eigenaar uiteindelijk te identificeren, maar de 45-jarige eigenaar ontsprong de dans, aangezien er niet aangetoond kon worden dat de persoon in kwestie daadwerkelijk achter het stuur zat. Uiteraard vanwege de helm die de chauffeur op had. De chauffeur besloot dus nogmaals zijn geluk op de proef te stellen.

Een hommage aan Schumacher?

Naar verluidt gaat het om een GP2-auto. Dit exemplaar heeft echter de bekende Ferrari en Marlboro-livery. Het zou dus zomaar kunnen gaan om een Hommage aan Michael Schumacher. De auto draagt het nummer 7, wat een knipoog naar zijn zeven wereldtitels zou kunnen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.