Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 15 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze one-off Porsche 911 uit Taiwan is voor het goede doel

Special Edition-nieuws! Porsche komt met een one-off exemplaar van de 911 Carrera GTS. Dat doet de fabrikant naar aanleiding van het heuglijk feit dat 50 jaar geleden de eerste Porsche in Taiwan werd verkocht.

Het ging destijds om een 911E. Om het jubileum te vieren organiseert de Duitse fabrikant verschillende festiviteiten en komt de importeur met een exclusief exemplaar.

De Porsche 911 Carrera GTS-50 Year Anniversary

Het Taiwanese onderdeel van de fabrikant heeft in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur uit Zuffenhausen een bijzonder aangeklede GTS uit de hoge hoed getoverd. De sportauto krijgt volgens de autobouwer de beschikking over verschillende unieke features. De opvallende en ongebruikelijke groene kleur, genaamd Irish Green, representeert de groenblijvende bossen van Taiwan. Dat is echter niet het enige waar de kleur naar verwijst. Het is namelijk ook een vorm van erkenning van de ‘Lizard Green’ 911E, die dus als eerste over de toonbank ging in het Taiwan uit de jaren 70.

Porsche Taiwan 911 Carrera GTS-50 Year Anniversary
(Afbeelding: Porsche)

De deur in de special edition 911 worden gedecoreerd met een mat witte uitlijn van de Formosa kustlijn in Taiwan. Daarin wordt de naam Porsche voluit geschreven.

Nog meer nieuwe features

In een jubileumeditie als dit is het natuurlijk gebruikelijk dat het jaartal dat gevierd wordt, op meerdere plekken terugkomt. Zo ook in deze Porsche 911 Carrera GTS.

Op het dashboard aan de passagierskant staat zowel de volledige naam van de 911 als de tekst ’50 Years Porsche in Taiwan’. Daarnaast is het ook te lezen in de dorpel na het opentrekken van de deur en is er een speciale afbeelding verwerkt in het leer van de armsteun.

Voor het goede doel

Zoals gezegd wordt er maar één van gemaakt. Deze 911 Carrera GTS-50 Year Anniversary zal in de komende maanden zijn weg naar een veiling vinden, waar hij verkocht zal worden.

Deze Porsche 993 is een fabelachtige restomod

De opbrengst komt aan het goede doel gedoneerd. In het bijzonder naar liefdadigheidsinstellingen die een partner zijn van Porsche Taiwans ‘Dream Together’ initiatief. Dit is volgens de fabrikant een bewijs van dank aan de lokale gemeenschap.

Taiwan is niet het enige importbedrijf dat een special edition brengt naar aanleiding van zijn jubileum. Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de Nederlandse importeur Pon Porsche Import bracht het bedrijf de Ben Pon Jr.-editie. Van deze unieke uitgave zijn twintig stuks verschenen. De koper ontving niet alleen de sleutels van een speciale 911.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.