Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 8 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Extremist: Audi TT Clubsport Turbo Concept

Tijdens het jaarlijkse GTI Treffen in het Oostenrijkse Wörthersee tonen de merken Volkswagen, Seat, Audi en Skoda altijd weer leuke showcars. Audi wilde dit jaar (13-16 mei) per se de show stelen en bouwde daarom de Audi TT Clubsport Turbo Concept.

De Audi TT Clubsport Turbo Concept is in alles extreem. Hij is dankzij uitgebouwde wielkasten veertien centimeter breder dan een normale TT. Andere ingrediënten zijn een gigantische achtervleugel, grotere luchtinlaten en een motor met pk-besitas. De 2,5 liter vijfcilinder benzinemotor met twee elektrische turbo’s levert liefst 600 pk en 650 Nm trekkracht en spuwt alle uitlaatgassen uit via een zijuitlaat aan de bestuurderskant.

“Volgens ontwikkelingsbaas Hackenberg is de technologie nagenoeg productieklaar”

Dankzij vierwielaandrijving is de 1.396 kilogram zware TT clubsport turbo-expert op het gebied van horizon bungeejumpen. Sprinten naar 100 km/h neemt slechts 3,6 seconden en de topsnelheid bedraagt 310 km/h. Schakelen gaat lekker old fashioned. Geen automaat, maar een handgeschakelde zesbak. Carbonkeramische remschijven met forse remklauwen dwingen de TT weer tot stilstand.

Volgens ontwikkelingsbaas Hackenberg is de technologie nagenoeg productieklaar. Verwacht nu niet dat deze TT in productie gaat, want Hackenberg doelt hiermee op het toepassen van elektrische turbo’s in bestaande Audi-modellen en andere merken van het Volkswagenconcern. De turbo’s hebben als voordeel dat de motor eerder op toeren is en dus meer vermogen levert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.