Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Ex-auto’s president Trump gedumpt

Niet alleen moet Trump de sleutels van ‘The Beast’ inleveren, eigenaren van zijn ‘oude’ auto’s ontslaan de ex-president cars nu ook uit hun wagenpark. Nu Trump nog hot is, worden zijn ex-auto’s aankomende januari ‘gedumpt’ op een veiling in Florida.

Dat lijkt ons de meest aannemelijk reden. De auto’s zijn allang niet meer in bezit van Trump, dus het decennialange gerucht dat zelfs voormalige presidenten nooit meer op de openbare weg mogen rijden (CNBC) heeft er ook niets mee te maken. Wat wel klopt is dat je als zittend president niet in je ‘eigen’ auto mag rondrijden, je mag enkel gereden worden in de gepantserde Cadillac.

Engels beest

Terwijl Trump door velen niet gezien wordt als de meest chique verschijning, deed zijn auto anders vermoeden. In de garage had hij namelijk een auto van absolute Engelse topklasse staan, jawel een Rolls-Royce. Deze Phantom uit 2010 heeft iets meer dan 90.000 kilometer gereden en is uitgerust met een heus theaterpakket. Deze optie bevat onder andere Starlight-hemelbekleding en elektrische gordijnen. Daarnaast krijg je ook een boodschap van Trump bij de auto. Op de handleiding van de 6,75 liter V12 schreef de president: “I loved the car, it is great! Best of luck.” Dit heeft Trump al even geleden geschreven, de auto werd namelijk al in 2018 geveild voor een bedrag van 145.000 dollar.

Ferrari

Ook de ex-Ferrari ging al eerder onder de hamer. De Ferrari is ook stijlvol en voorspelbaar uitgevoerd in Corsa Red en heeft een lichtbruin interieur. Na iets meer dan 10.000 kilometer is zowel het in- als exterieur in goede staat. Hier en voor de naam van Trump wordt dan ook grof geld betaald. Zo werd de auto in F430 in 2017 al eerder verkocht voor 270.000 dollar.

Heb je interesse gekregen in een van de auto’s, dan kun je deze aankomende januari bieden op een veiling van Mecum Auctions in Florida

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.