Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 nov 2020

Wat!? Komt deze BMW M4 offroader én camper echt?

De nieuwe opvallende neus van onder andere de BMW 4 Serie en M4 heeft veel losgemaakt onder fans en haters. Kunstenaar Brad Builds heeft het onderwerp van gesprek weten te verplaatsen naar de achterkant door een heuse camper van de sportcoupé te maken.

BMW M4-fans, niet schrikken. Het gaat hier niet om een echt model, maar om een render of digitale afbeelding. Brad Builds, wat overigens z’n echte naam is, fabriceert op die manier allerlei bijzondere automobielen die je kunt bewonderen op z’n Instagram-pagina. Hij merkte net als wij kennelijk de campertrend op en speelde daarop met deze wel heel speciale camperversie van een M4. De BMW M4 CP (camper) biedt genoeg slaapruimte voor één persoon. Daarvoor is Brad Builds met een digitale zaag door het dak en de achterzijde van de BMW gegaan, om daar een cabine op te zetten.

Terreinwagen

De BMW M4 is natuurlijk niet bedoeld als terreinwagen en deze creatie zal waarschijnlijk nooit het levenslicht zien, maar theoretisch kun je er wel alle kanten mee op. Met brede off-roadbanden die centimeters uit de wielkasten steken en een verhoogd veersysteem, moet je met de camper met zijn virtuele 510 pk ook op de slecht begaanbare plaatsen kunnen kamperen.

ad

Concept

Da’s natuurlijk niet het enige dat hij heeft veranderd. Builds heeft de camper naast een bed voorzien van een keukenblok én zonnepanelen. Ondanks de grote opbouw en brede banden grapt de kunstenaar dat deze M4-camper waarschijnlijk betere verbruikscijfers haalt dan meeste campers. Verder laat hij weten dat hij na alle ‘widebody’s’ iets anders wilden maken, en dat is zeker gelukt.

Brad Builds

De kunstenaar, die zelf onder andere een fraaie Datsun 240z bezit, maakt dus al langer opvallende, digitale varianten van auto’s. Zo maakte hij van een GMC-busje een ‘Slamvan’. Deze bus op luchtvering lijkt op het eerste gezicht echt. Op de foto’s zie je een realistische schaduw en weerspiegeling, maar als je goed kijkt, is het onmogelijk om de auto te betreden. De uitgeklopte wielkasten met gigantische wielen komen voor de portieren langs, hierdoor kunnen de deuren niet open.

Het ziet er allemaal fraai uit op een foto, maar dat een van zijn creaties in een daadwerkelijk fysieke auto verandert is onwaarschijnlijk. Wellicht halen andere bekende tuners of liefhebbers met heel veel geld wél inspiratie uit de extreme designs. Laat deze M4 dus maar komen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.