Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 9 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Eugenio Amos, de maker van de Delta Futurista, is Ruf en Singer dankbaar

De Lancia Delta is een rallylegende, die een tijd terug nieuw leven werd ingeblazen door Automobili Amos. Autovisie ging in gesprek met de man achter die auto: Eugenio Amos.

Twee jaar terug werd de Lancia Delta Futurista geproduceerd. Het is een product van het Italiaanse bedrijf Automobili Amos, dat is opgericht door coureur en verzamelaar Eugenio Amos. Hij is gebaseerd op een bestaande Lancia Delta, maar kreeg de Singer-behandeling. Daarmee doelen we natuurlijk op de Amerikaanse autobouwer die Porsche 964’s ombouwt tot retromoderne 911’s met een sublieme afwerking.

Fotografie: Lies de Mol

Ruf en Singer

In gesprek met Autovisie geeft Eugenio Amos toe dat hij veel van Ruf en Singer heeft geleerd. Hij is de bijzondere autofabrikanten dan ook enorm dankbaar. Ik heb veel aan Ruf en Singer te danken, want zij hebben het restomod-concept in de markt gezet. En ook al heb ik niet echt intens naar Singer gekeken, het blijft wel een grote inspiratiebron.”

Eugenio Amos
Fotografie: Lies de Mol

“Als een Britse rockzanger in Amerika succesvol kan zijn met een nieuwe interpretatie van een Duitse sportwagen, dan moet een Italiaan met een Italiaanse remake van een Italiaans icoon eveneens een potje kunnen breken, aldus Amos, die voor de Delta Futurista steevast een originele Delta Integrale 16V als vertrekpunt neemtDie variant is nog betaalbaar, al is het wel lastig om goede exemplaren op te snorren. Bovendien wil ik geen Evo’s opofferen. Dat zou heiligschennis zijn.  

Dromen voor de toekomst

Nu de eerste Delta’s onderweg zijn naar klanten durft Amos reeds te dromen van een vervolgGeen restomod meer, dat is veel te complex. Ditmaal willen BorromeoPodium Engineering en ik een heel nieuwe auto bouwen vanaf een blanco vel papier.” 

Fotografie: Lies de Mol

Nu in Autovisie Magazine

In Autovisie Magazine nummer 16, dat nu in de winkels ligt, vertelt Amos het complete verhaal achter de Delta Futurista. Ook gaat hij verder in op de toekomst voor zijn bedrijf, Automobili Amos. Ben je benieuwd naar het complete verhaal, haast je dan vóór donderdag augustus naar de winkel om ons nummer te kopen!

Fotografie: Lies de Mol

Deze reportage werd geschreven door Bart Lenaerts en gefotografeerd door Lies de Mol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.